logo F1online.skF1online.sk

McLaren chce i naďalej vylepšovať monopost

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2021

Väčšina tímov stojí pred ťažkou dilemou: Kedy bude najlepšie prepnúť vývoj na budúci rok? V McLarene je toto rozhodovanie o to náročnejšie, že s Ferrari zvádza boj o tretiu priečku v Pohári konštruktérov. I kvôli tomu podľa Andreasa Seidla ešte bude pokračovať vo vývoji tohtoročného McLarenu MCL35M.

McLaren priniesol vylepšenia na VC Portugalska i Španielska a v podobnom tempe chce pokračovať aj v najbližších týždňoch a mesiacoch. “Od prvých testov sa priebežne snažíme prinášať vylepšenia na naše auto, aby sme postupne robili i výkonnostné kroky vpred,” vysvetľuje Andreas Seidl.

“Novinky sme priniesli napríklad do Portimaa, takisto sme vylepšenia doviezli aj sem na prvý tréning,” pokračoval ešte v Španielsku. “Naším cieľom je prinášať ich aj v nasledujúcich pretekoch.”

Nepôjde však už o žiadny vyčerpávajúci vývoj. James Key sa má podľa Seidla zamerať na také vylepšenia, pri ktorých budú evidentné výkonnostné zisky bez toho, aby pri nich stajňa strávila veľa času či minula obrovské množstvo zdrojov.

“Už je jasné, že nie sme ďaleko od toho, aby sme úplne prepli celý tím, celý vývojový tím na budúcoročné auto,” prezradil šéf McLarenu. “Bude to teda závisieť od toho, či uvidíme nejaké lacné zisky na tohtoročnom aute po stránke vývoja, také niečo by sme teda chceli preskúmať. Myslím si však, že James (Key) má jasnú predstavu, kedy to bude chcieť prepnúť na budúci rok.”

“Sme uprostred veľmi tesného súboja, najmä s Ferrari. Bude dôležité sa postarať o to, aby sme v najbližších pretekoch prinášali na naše auto vylepšenia a udržali tento boj o tretie miesto nažive,” dodal Seidl.

Súvisiace články

Diskusia