logo F1online.sk

Russell v Mercedese? Surer to nevidí ružovo: Bottas je najlepší nosič vody

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2021

A kým v tábore Mercedesu sa aspoň pri rozhovoroch s novinármi začala rozoberať zmluva Lewisa Hamiltona a jej predĺženie, kto bude o rok sedieť v druhej garáži Mercedesu, je stále nejasné. Bývalý pretekár Marc Surer si však nevie predstaviť, že by sa strieborné šípy vzdali “skvelého nosiča vody” Valtteriho Bottasa.

Bottas si až doposiaľ v Mercedese vždy splnil svoju úlohu. Od jeho príchodu strieborné šípy vyhrali takmer všetko, čo sa vyhrať dalo. Problém môže teoreticky nastať v tejto sezóne, keďže Red Bull je veľmi blízko. No aj keby nastal, tak vyvstáva otázka, či by jeho výmenou Mercedes niečo získal.

“Tieto špekulácie o Georgovi Russellovi sa objavili v Anglicku, samozrejme,” poznamenal Marc Surer pre sport1.de narážajúc na mladíkovu národnosť. “Tímu by to však uškodilo, ak by vymenil svojich jazdcov. Prečo? Pretože Bottas je dobrým nosičom vody.”

“Pomáha Hamiltonovi. Pri pohľade na Red Bull zbadáte, aké je ťažké nájsť dobrú tímovú dvojku. Bottas je najlepšia tímová dvojka a najlepší nosič vody. Neustále je pod paľbou kritiky, pretože preteky vyhráva len občas, navyše má hrubú kožu.”

“Keď má dobrý deň, tak je nezastaviteľný, no nasledujúcich päť veľkých cien to potom nevie zopakovať. On nie je človek, ktorý by mal obrovské ambície. A preto bol kritizovaný hneď od začiatku,” vysvetlil 69-ročný Švajčiar.

A presne preto je pre Hamiltona skvelým pobočníkom. Práve Brit je v Mercedese tým pilotom, ktorý má zbierať úspechy.