logo F1online.skF1online.sk

Wolff vidí na odchode ľudí do Red Bullu aj pozitíva

Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király11. 5. 2021

Toto Wolff určite nie je rád, že Red Bull sa mu snaží odlákať zamestnancov, ale situáciu akceptuje a snaží sa na nej nájsť aj pozitíva. Vidí to tak, že aspoň budú môcť šancu dostať mladé talenty.

Všetko sa to začalo po tom, ako Honda oznámila odchod zo športu. Red Bull si chce motory ďalej vyvíjať vo vlastnej réžii a v záujme toho buduje spoločnosť Red Bull Powertrains. No a keďže to z Brixworthu do Milton Keynes nie je ďaleko, začal lanáriť ľudí z Mercedesu.

„Podľa mňa je obdivuhodné, že sa Red Bull pustil do takéhoto projektu. Z môjho pohľadu je to ako vyštveranie sa na Mount Everest,“ povedal Wolff počas víkendu v Španielsku.

„U nás v HPP (motorová divízia Mercedesu, pozn. red.) sa však nič nezmenilo. Máme 900 zamestnancov a prídeme možno o desať alebo pätnásť. To je celkom normálne a zväčša ide o ľudí z výroby. Z nášho pohľadu sa teda plán hry nemení.“

„Podľa mňa je dobré, že budeme mať potenciálneho nového konštruktéra, ktorý príde do hry – či už to bude Red Bull alebo nejaký výrobca automobilov, ktorý bude mať záujem prebrať tú továreň. Toto je celkovo pozitívne,“ pokračoval Rakúšan, ktorý vzápätí zdôraznil, že v tom nevidí „žiadnu negativitu“ a žiadny „negatívny aspekt“.

Práve naopak. Snaží sa v tom hľadať pozitíva. „Otvorí sa priestor pre mladších inžinierov, ktorí môžu napredovať. Majú príležitosť, pretože organizačné zmeny vždy vytvárajú príležitosti.“

„Organizácie sú dynamické orgány, nie statické. Niekedy ste do takýchto situácií dotlačení, inokedy robíte vlastné rozhodnutia. Celkovo to však treba vnímať skôr ako príležitosť, nie ako riziko,“ dodal Toto Wolff.

Red Bull najskôr získal dlhoročného odborníka Mercedesu Bena Hodgkinsona, z ktorého spraví nového technického riaditeľa. Okrem toho potvrdil aj príchod ďalších piatich ľudí z Mercedesu, ktorých dosadil na vysoké pozície.

Súvisiace články

Diskusia