logo F1online.sk

Tretí tréning: Verstappen sa ukázal, Mercedesu naložil v prvých dvoch sektoroch

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2021

Po piatkovom nevýraznom výkone Red Bullu prišla sobota. V treťom tréningu Max Verstappen vyslal do tábora Mercedesu jasný odkaz: Neodpisujte nás. Holanďan bol v treťom tréningu najrýchlejší, keď Lewisa Hamiltona prekonal o viac ako dve desatiny sekundy.

Red Bull podobne ako v Portimau nepôsobil dojmom, že by mu piatková strata robila starosti. Max Verstappen na trať vyrazil medzi poslednými a počas prvých štyridsiatich minút zajazdil len pár kôl na stredne tvrdej zmesi, hoci Mercedesy sa už pripravovali na kvalifikáciu a zo zahrievacích dečiek vytiahli novučičké softy.

Max Verstappen zajazdil na mäkkej zmesi fakticky len jedno rýchle kolo v samotnom závere tréningu. A poriadne sa doňho oprel, už po prvých dvoch sektoroch mal nad Lewisom Hamiltonom náskok viac ako štyroch desatín sekundy! V poslednej zákrute mal však menší problém a musel korigovať svoje auto, kvôli čomu na Hamiltona napokon získal len dve desatiny.

V kvalifikácii to bude nielen bitka o to, kto je najrýchlejší, ale i najumnejší. Každý tím sa totižto kvôli pneumatikám musí rozhodnúť, či na to šliapne v prvej alebo druhej polovici kola. Po treťom tréningu očakávame, že Red Bull sa bude snažiť zaútočiť v prvom a druhom sektore, Mercedes sa chce dostať na čelo v poslednej technickej sekcii, kde využije, že si v úvode pošetril gumy.

Za dvojicou Verstappen-Hamilton skončila partia Ferrari v poradí Charles Leclerc a Carlos Sainz, Valtteri Bottas zaostal a berie len piate miesto.

McLareny po ďalšom nevýraznom piatku ožili a dnes by sme ich opäť mali vidieť v súboji s Ferrari. Lando Norris zajazdil šiesty najlepší čas pred Pierrom Gaslym a jeho kolegom Danielom Ricciardom.

V prvej desiatke ešte evidujeme Kimiho Räikkönena a druhý Red Bull v rukách Sergia Péreza.

Tretí tréning prebehol relatívne pokojne. Najväčšie problémy mal Lando Norris v desiatej zákrute, kde vyšiel až na štrk. Kimi Räikkönen zaznamenal defekt pravej zadnej pneumatiky.

Image