logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Red Bull oslovil približne sto našich ľudí, získal ich asi pätnásť

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2021

Tím Red Bull sa rozhodol pre vybudovanie vlastného motorového oddelenia, ktorý by mal jedného dňa nielen opravovať alebo vyrábať pohonné jednotky, ale ich aj vyvíjať. K tomu samozrejme potrebujete ľudí a v Anglicku sa nachádza len jedna továreň, ktorá sa tým zaoberá.

Mercedes má svoj vývoj rozdelený na dvoch miestach, v Brackley sídli oddelenie zaoberajúce sa aerodynamikou a šasi, v Brixworthe sa nachádza motorové oddelenie. To je pritom jediné na anglickom území, ktoré sa zaoberá výrobou a vývojom motorov pre Formulu 1. Ferrari má svoje motorové oddelenie v Maranelle, Renault vo Viry-Châtillon neďaleko Paríža a Honda v japonskej Sakure. Dôvody, prečo Red Bull loví práve v Mercedese, sú teda aj geografické.

„V celom Anglicku je len jedna motoráreň, a to tá naša. Máme tam okolo 900 zamestnancov a prísť o asi 15 z nich je podľa mňa celkom normálne číslo,“ povedal novinárom v Španielsku boss Mercedesu Toto Wolff. „Išli hlavne po tých, ktorí majú na starosti produkciu, nie výkonnosť. Predpokladám, že sa snažia budovať spoločnosť. Takému projektu treba udeliť kredit, je to ako výstup Mount Everest a veľmi radi si to s rozdáme s pohonnými jednotkami Red Bullu.“

„Myslím, že oslovili okolo 100 našich ľudí a možno 15 z nich sa k nim napokon pridalo,“ povedal Rakúšan.

Jeho krajan a poradca Red Bullu Helmut Marko v Barcelone prehlásil, že Mercedes ponúka svojim zamestnancom dvojnásobný plat v snahe si ich udržať. Túto skutočnosť Wolff nepoprel.

„Dvojnásobný plat je jedna vec, ale ponúknite trojnásobok a neudržíte si ani tých najlojálnejších zamestnancov. No je to tak ako to je. Rešpektujem, keď sa niekto snaží brániť svoje podnikanie alebo ho budovať. Čas na našu odplatu ešte neprišiel,“ uzavrel Wolff.

Súvisiace články

Diskusia