logo F1online.skF1online.sk

Alonso o Imole: Bol to len jeden zlý víkend

Fernando Alonso
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2021

Dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso zatiaľ v novej sezóne v internom súboji s Estebanom Oconom prehráva. Vo Formule 1 však chýbal dva roky, preto je viac ako pochopiteľné, že mu chvíľu trvá dostať sa späť do tempa. Hoci na druhej strane sa nedá nepripomenúť, že už nie je najmladší.

Je otázne, do akej miery jazdci strácajú svoje schopnosti s pribúdajúcim vekom. Čoskoro 40-ročný matador zvykol vo svojej kariére tímových kolegov priam zadupať do zeme, no v prípade Ocona sa tak zatiaľ nedeje. Alonso sa trápil hlavne v Imole, no Bahrajne i Portugalsku podal dosť kvalitné výkony.

„Cítim sa dobre a cítim sa schopný jazdiť lepšie než kedykoľvek predtým,“ vyhlásil Alonso pred domácim podujatím v Španielsku. „To však neznamená, že nemôžem na tejto novej ceste naraziť na prekážky. Zároveň platí, že som mal len jeden víkend, kedy som sa v aute necítil príliš komfortne, a to v Imole.“

„Problém je v tom, že okolo Formuly 1 sa točí množstvo médií, píše sa o nej množstvo článkov a bohužiaľ, Imolu a Portimao delili dva týždne. Ak by to bol len jeden týždeň ako je to medzi Portugalskom a Španielskom, tak by tých rečí bolo omnoho menej.“

„Navyše, nebol som to len ja, ale aj niekoľko ďalších jazdcov nemalo v Imole potrebnú sebadôveru. Niektorí z nich takisto pred touto sezónou zmenili tím. Celkovo však nad tým príliš nepremýšľam a nemám žiadne obavy,“ dodal dvojnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia