logo F1online.sk

Götz: Vettel sa vždy sťažoval viac ako Alonso

Sebastian Vettel pred Fernandom Alonsom
© Aston Martin
Mirec Somoši
Mirec Somoši5. 5. 2021

Momentálne je viac než jasné, že Sebastian Vettel a Fernando Alonso nie sú najlepšími priateľmi. Napätie a rivalita sa zvyšovala najmä v období, keď bol Fernando Alonso vo Ferrari a Sebastian Vettel ho na Red Bulle dokázal v boji o titul niekoľkokrát poraziť. Skutočnosť, že Alonsa nahradil vo Ferrari práve Vettel taktiež nepomohla k zlepšeniu vzájomných vzťahov.

V súčasnosti však obaja šampióni riešia úplne iné problémy ako ich vzájomnú rivalitu. Sebastian Vettel sa po náročných rokoch vo Ferrari presunul do tímu Aston Martin, no toto zoskupenie sa momentálne trápi a Vettel doposiaľ nepredviedol oslnivé výkony. Fernando Alonso sa do F1 vrátil po dvojročnej pauze a v tíme Alpine ho nečaká ľahká úloha. Jeho tímovým kolegom je ambiciózny mladík Esteban Ocon, ktorý vstúpil do tejto sezóny vo veľmi dobrej forme.

K situácii ohľadne oboch pilotov sa vyjadril aj Maximilian Götz, ktorý v mladom veku pretekal desať rokov proti Vettelovi. V súčasnosti jazdí Götz v sérii DTM. Vettelovi sa v posledných rokoch absolútne nedarí a jeho krajan vidí niekoľko dôvodov, prečo tomu tak je. „Sebastian vždy túžil po tom, aby mu tím postavil auto podľa jeho predstáv, ale nakoniec sa pilot musí vždy vedieť aj trochu prispôsobiť,“ povedal Götz.

Nemecký pretekár porovnal aj Vettela s Alonsom a kritikou nešetril. „Sebastian sa vždy sťažoval viac ako Alonso. Druhý menovaný je rýchly v každom aute. Vždy ide o charakter a jazdecký štýl. Sebastian sa tomu musí prispôsobiť a to nie je také ľahké.“

Götz však tvrdí, že Vettel je pod veľkým tlakom. „Sebastian je štvornásobný majster sveta. Je to jeho posledná šanca a on si to uvedomuje. Možno aj preto nemôže tak slobodne jazdiť a pociťuje tlak,“ dodal na záver Nemec, ktorý svojho krajana nešetril značnou kritikou. Očakáva sa, že Aston Martin príde do Barcelony s niekoľkými vylepšeniami a uvidíme, či budú schopní naplniť svoje predsezónne očakávania.