logo F1online.sk

Kimi sa až príliš sústredil na nastavenia na volante, zodpovednosť berie na seba

Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2021

Fínsky pretekár Kimi Räikkönen dokázal vlani v Algarve neuveriteľne odštartovať a posunúť sa v priebehu jedného kola z šestnásteho na šieste miesto. V tomto roku sú emócie opačné. Iceman odjazdil v nedeľu len jedno kolo, keď jeho preteky ukončila hlúpa kolízia s tímovým kolegom Antoniom Giovinazzim.

Ani takto skúseným borcom sa nevyhýbajú chyby. Kimi na cieľovej rovinke doplatil na vlastnú nekoncentrovanosť, keď sa až príliš sústredil na prepínanie gombíkov na volante a nevšimol si, že je nebezpečne blízko za Antoniom Giovinazzim. Došlo ku kontaktu a predné krídlo fínskeho pilota sa v sekunde premenilo na hromadu trosiek. Kimimu neostávalo nič iné, než odstúpiť. Giovinazzi našťastie mohol v pretekoch pokračovať.

„Bola to moja chyba,“ priznal po pretekoch Räikkönen. „Musel som prepnúť pár vecí na volante, ale neurobil som to dobre. Na druhýkrát som kontroloval, či je všetko správne a skončilo to tak, že som ho trafil. Jedno šťastie, že som mu nespôsobil defekt.“

Ťažko povedať, či Alfa Romeo mala tento víkend reálnu šancu na body. Kimimu vyšiel štart veľmi dobre a dokázal získať dve pozície. Predbehol by zrejme aj Giovinazziho, avšak touto chybou sa pripravil o šancu získať pre svoj tím nejaký výsledok. Taliansky pretekár napokon skončil na dvanástom mieste.

„Nikdy nezistíme ako by to dnes dopadlo. Je to tak ako to je,“ uzavrel Iceman, ktorému dnes pochopiteľne veľmi do rečí nebolo.

„Bol to len veľmi malý dotyk. Potrebujem sa o tom s Kimim porozprávať, ale mal som vlastne trochu šťastie,“ povedal na margo kolízie s tímovým kolegom Antonio Giovinazzi.

Súvisiace články