logo F1online.sk

Steiner odmieta kúpu Haasu Mazepinovcami: Tím zostane v rukách pána Haasa

Nikita Mazepin a Dmitrij Mazepin
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala1. 5. 2021

Uprostred predchádzajúceho týždňa sa v padoku začalo hovoriť o budúcnosti Haasu a o tom, že by ho od Gena Haasa mohol odkúpiť ruský miliardár Dmitrij Mazepin spoločne so šéfom Rich Energy Williamom Storeym. Günther Steiner tieto špekulácie v piatok na okruhu Algarve zmietol zo stola.

Haasu sa nedarí a je otázne, do akej miery je Gene Haas spokojný s tým, aké výkony predvádza jeho stajňa vo Formule 1. Peňazí nazvyš nemá a i preto do tímu prizval nového titulného sponzora Uralkali, ktorého má pod palcom Dmitrij Mazepin. Ruský miliardár si do tímu priniesol aj svojho syna, nuž nie je vylúčené, že by po vzore Lawrenca Strolla odkúpil rovno celý tím. Uprostred ťažkých časov, ktoré Haas prežíva, možno aj výhodnejšie.

“Tieto špekulácie nemajú vôbec žiaden reálny základ,” dementuje správy Günther Steiner. “Haas stále patrí pánovi Haasovi a tak to aj zostane. Nikto nie je spokojný so súčasnými výsledkami, ale Gene Haas pozná cestu, na ktorú sme sa vydali.”

Na tejto ceste sa prvé ovocie začne objavovať až o rok. “Jeho Formula 1 stále baví a príde aj sem do Portugalska. Pokiaľ sa zo strednodobého hľadiska dostaneme do lepšej pozície, tak on je v pohode.”

K špekuláciám o možnom predaji azda prispeli i správy, že Mick Schumacher má mať v tíme lepšie postavenie, čo Mazepina vykresľuje v horšom svetle. Vďaka Nemcovmu prepojeniu s Ferrari má len on prístup k simulátoru Ferrari a tiež dva roky starým monopostom, ktoré Scuderia tak často štartuje na okruhu vo Fiorane.

“Vždy sa vynoria rôzne otázky a každý pilot si myslí, že je znevýhodňovaný,” reaguje Steiner. “Keď máme jednu novú súčiastku len pre jedného jazdca, tak to musíte komunikovať otvorene a úprimne, to je môj štýl.”

“Vo Ferrari je naším kontaktom Jock Clear i Mattia Binotto, v Mazepinovom prípade je to jeho otec. Je logické, že obe strany majú rôzne otázky, no my nemáme žiaden problém ich zodpovedať,” doplnil na margo znevýhodňovania niektorého z pilotov šéf Haasu.

Súvisiace články