logo F1online.sk

Wolff očakával, že mu Red Bull začne rozoberať tím

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 5. 2021

Red Bull naberá. Naberá nových zamestnancov a darí sa mu loviť aj vo vodách Mercedesu. Práve sa mu podarilo dotiahnuť do Milton Keynes jedného z popredných motorových inžinierov Mercedesu Bena Hodgkinsona a teraz netušíme, koľko strieborných v najbližšom čase ešte zmení farbu. Toto Wolff však z týchto presunov nie je prekvapený, vraj takú snahu Red Bullu čakal.

Obsadiť všetky pozície v novej motorárni Red Bullu nebude jednoduché, no červení býci majú výhodu. Vo Veľkej Británii je dostatok odborníkov na pohonné jednotky i zásluhou Mercedesu, ktorý ich za posledné roky vychoval hneď niekoľko.

Preto Wolffa neprekvapuje, že práve o nich je taký záujem. “Myslím, že sa aj dalo čakať, že sa to stane,” poznamenal na margo odchodu Bena Hodgkinsona do Red Bullu Toto Wolff, ktorý po Andym Cowellovi prichádza o ďalšieho špecialistu. “Sme na bojovom poli. To treba uznať.”

“A počas posledných týždňov sa tlačí na oboch stranách frontu. Mňa to baví, je to súčasťou tejto súťaže. Treba to vziať športovo,” reaguje šéf Mercedesu. “Myslím, že v Red Bulle dali do pohybu správne strategické ťahy.”

“Na trať vyrazia s vlastnou pohonnou jednotkou, možno sa k nim pripojí nejaký nový výrobca. Určite na to idú inteligentne. Podarilo sa im dohodnúť s Hondou a prevezmú jej duševné vlastníctvo, čo je šikovné. Nuž a potom je jasné, že začnú prijímať anglických inžinierov, pretože sú vo Veľkej Británii.”

“Nie je tu veľa spoločností, ktoré by takýchto inžinierov mohli ponúknuť. Plne teda rozumiem ich stratégii,” dodal Wolff.

Súvisiace články