logo F1online.sk

V druhom tréningu bol najrýchlejší Lewis Hamilton

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Ani druhý voľný tréning na Veľkú cenu Portugalska žiadnu veľkú drámu nepriniesol. Jazdci sa trochu trápili v silnom vetre a nechýbalo niekoľko korekcií riadenia. Žiadne nehody alebo technické problémy sme však nevideli. Najrýchlejší čas zajazdil aj v piatok popoludní pilot Mercedesu, tentoraz Lewis Hamilton.

Druhý tréning bol už tradične zameraný na pretekové simulácie, z čoho sa dá ťažko vyčítať niečo relevantné. Avšak aj v Portugalsku pokračuje tesný súboj medzi Mercedesom a Red Bullom. Podobne ako v prvom tréningu, aj v tom druhom skončil tesne za lídrom Max Verstappen, na treťom mieste evidujeme Valtteriho Bottasa.

Podobne ako sa Mercedesu podarilo obhájiť prvé miesto z prvého tréningu, tak sa Ferrari podarilo obhájiť to štvrté. Kým dopoludnia sa o to postaral Charles Leclerc, tak popoludní bol rýchlejším z dvojice pilotov Scuderie Carlos Sainz, ktorého tempo je v Portugalsku zatiaľ veľmi sľubné. Dobrú formu Ferrari potvrdil i siedmy Leclerc, obaja pritom mali pomerne solídne aj časy v dlhých stintoch.

Veľmi otázne však je, na koľko sú tieto výsledky relevantné, keďže na piatom a šiestom mieste nájdeme pilotov tímu Alpine. Piaty Alonso a šiesty Ocon stratili na Hamiltona len necelé štyri desatiny, čo je v priamom rozpore s doterajšími výsledkami francúzskeho tímu. Podobne tak môžeme hodnotiť aj časy McLarenu. Ôsme miesto Ricciarda a dvanáste Norrisa asi nie je nič, čo by sme smerom k nedeľným pretekom očakávali.

FOM