logo F1online.skF1online.sk

Corriere: Hodgkinson sa pokúša stiahnuť do Red Bullu ďalších kolegov

Továreň Red Bullu, Milton Keynes, ilustračné
© Twitter/RBContentPool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 4. 2021

Na prestupové bomby nebola v poslednom roku núdza. Netýka sa to pritom len jazdcov, ale aj inžinierov. Minulý týždeň svet Formuly 1 šokovala správa, že Mercedes opúšťa Ben Hodgkinson, ktorý bol významným členom Mercedes AMG High Performance Powertrains, čo je v podstate motorové oddelenie tímu sídliace v Brixworthe. Posilní pritom hlavného konkurenta, tím Red Bull.

Hodgkinson sa stane technickým riaditeľom novovznikajúceho Red Bull Powertrains. Bude teda zodpovedať za vlastné pohonné jednotky tímu z Milton Keynes. Tam sa však bude môcť vydať až ku koncu roka 2022, keďže podľa zmluvy s Mercedesom musí stráviť osemnásť mesiacov v akejsi „výpovednej lehote“. Bude teda formálne členom Mercedesu, avšak už preňho nebude pracovať. To má zabrániť prenosu najnovšieho know-how ku konkurentom.

Pre motorové oddelenie Mercedesu je to ďalšia významná strata. Pripomeňme, že už vlani prišiel o svojho „kmotra“ Andyho Cowella. Aj ten bol donedávna spájaný s Red Bullom, no tieto špekulácie boli neskôr zamietnuté, pretože Cowell vraj nemá záujem o pokračovanie kariéry vo Formule 1. Hodgkinson však záujem má a Red Bullu ochotne prikývol, nemusí pritom byť sám.

Taliansky denník Corriere dello Sport totiž išiel ešte ďalej a tvrdí, že úspešný inžinier sa s Mercedesom nerozlúčil podaním ruky a úsmevným „prajeme ti veľa šťastia“.

„V Mercedese vypukol poplach, pretože Hodgkinson sa o svojom odchode bavil s ďalšími dvoma alebo troma kolegami a očividne sa ich snažil stiahnuť so sebou,“ píše Corriere. Pripomína pritom, že Red Bull samozrejme bude môcť ťažiť z know-how, ktorým Hodgkinson disponuje. Je pritom prvým zamestnancom motorového oddelenia Mercedesu, ktorý sa pridal ku konkurencii.

„Red Bull sa teraz môže dostať k dôležitým informáciám a panuje obava, že osloví aj ďalších inžinierov s lukratívnejšími platovými ponukami a bez nutnosti opustiť Anglicko,“ dodáva Corriere.

Súvisiace články

Diskusia