logo F1online.sk

Russell očakáva v najbližších rokoch veľkú rivalitu s Verstappenom a Leclercom

George Russell
© Twitter/Mercedes
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

George Russell si myslí, že najbližšia dekáda vo Formule 1 bude poznamenaná veľkou rivalitou medzi ním, Maxom Verstappenom a Charlesom Leclercom.

Pilot Williamsu pevne verí, že v blízkej budúcnosti sa pripojí k jednému z top tímov a bude schopný bojovať o najvyššie priečky. Predpokladá, že v najbližších desiatich rokoch nás čaká rivalita medzi ním, Verstappenom a Leclercom. Russell patrí jednoznačne medzi obrovské talenty na súčasnom štartovom rošte, no myslí si, že práve Verstappen a Leclerc budú patriť k úplnej špičke v F1.

Na otázku, kto bude v najbližších rokoch na úplnom vrchole v F1, Russell povedal: „Myslím si, že to bude Max a Charles. Mám pocit, že práve oni sú tí, ktorí budú v budúcnosti na špičke. Sú jednoznačne súčasťou dvoch z troch najlepších alebo najúspešnejších tímov, minimálne za posledných dvadsať rokov.“

„Vidím to tak, že v budúcnosti by mohlo dôjsť k poriadnej rivalite, takže sa veľmi teším na túto výzvu. Či už ide o boj proti nim v rôznych monopostoch, alebo o súboj ako tímových kolegov,“ zhodnotil veľmi odvážne mladý pilot Williamsu.

Russell však nevedel povedať, či existuje rozdiel medzi Verstappenom a Leclercom a aké sú prípadne ich silné alebo slabé stránky. „Ak mám byť úprimný, nie som si úplne istý, ako sú pripravení. Myslím si, že Max sa za posledné roky skutočne posunul na inú úroveň. Mám pocit, že to bolo najmä kvôli tomu, aký je neuveriteľný jazdec, ale pomohol tomu aj fakt, že je stále v rovnakom tíme.“

„Charles je v súčasnosti len vo svojej tretej sezóne s Ferrari. Stále si myslím, že to chvíľu potrvá, kým všetky tieto malé vylepšenia budú smerované tak, aby vám to ako jazdcovi úplne vyhovovalo. Obaja sú však absolútne neuveriteľní piloti a nasledujúcich desať rokov budú na vrchole tohto športu,“ dodal na záver 23-ročný Brit.

Súvisiace články