logo F1online.sk

Latifi sa v Bahrajne trápil so zlým balansom monopostu

Nicholas Latifi
© Twitter/Williams
Mirec Somoši
Mirec Somoši2. 4. 2021

Jedným z hlavných cieľov Nicholasa Latifiho v sezóne 2021 je zlepšiť svoju kvalifikačnú rýchlosť a konečne poraziť Georgea Russella. To sa mu však v úvodnom podujatí v Bahrajne nepodarilo, pričom podľa jeho slov sa trápil najmä s balansom auta.

Kanadský pilot sa kvalifikoval do nedeľných pretekov na sedemnástom mieste, no jeho tímový kolega Russell bol o šesť desatín rýchlejší a dostal sa aj do druhej časti kvalifikácie. Latifi cítil, že monopost sa počas tréningov postupne zlepšoval. Na druhej strane však dodal, že bojoval najmä s tým, aby dokázal všetko poskladať dokopy a zajazdiť kvalitné kolo.

„Nebol som schopný získať sebadôveru, konzistentnosť a dobrý balans monopostu, ktorý hľadám, keď sa chcem pokúsiť o poskladanie dobrého kola,“ povedal Latifi. „Na jednej strane som mal kúsok šťastia, že pred kvalifikáciou sa vietor otočil o 180 stupňov, čo vytvorilo úplne iný balans auta v zákrutách. Myslím si, že celkovo to bol lepší kompromis z hľadiska balansu v rámci celého kola, no stále to nebolo skvelé.“ Williams už pred sezónou avizoval, že postavili monopost, ktorý je veľmi citlivý na vietor a keď zafúka správnym smerom, môže im to výrazne pomôcť.

„Podarilo sa mi poskladať kolá, s ktorými som nebol úplne spokojný, no pripadali mi ako najlepšie v rámci celého víkendu. Na druhej sade pneumatík som sa všade zlepšil, no nezlepšil som sa o toľko ako George.“

Kanaďan mal počas kvalifikácie menšie problémy aj v dôsledku žltých vlajok, ktoré súviseli s roztočením Nikitu Mazepina v prvej zákrute. Latifi však pripúšťa, že Russell nakoniec aj tak podal lepší výkon. „Jednoducho odjazdil lepšie kolo. Ja som sa počas celého víkendu trápil s balansom,“ dodal pilot Williamsu.