logo F1online.sk

Verstappen zavŕšil tréningový hetrik, Mercedes zdolal o vyše sedem desatín

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Tretí tréning na Veľkú cenu Bahrajnu prebiehal v pokojnom tempe. Na trati nepanoval taký čulý ruch ako v piatkovom druhom tréningu, keďže podmienky na trati nie sú o tomto čase veľmi reprezentatívne. Svoju dobrú formu opäť potvrdil Red Bull a Max Verstappen, ktorý ovládol aj tretí voľný tréning.

Od úvodu sa toho na trati veľa nedialo. V prvých pätnástich minútach sme videli len minimálnu aktivitu. Takému Valtterimu Bottasovi komisári pre porušenie traťových limitov škrtli hneď tri časy. Pozornosť upútal i Charles Leclerc, a síce hodinami v druhej zákrute.

Na čele po prevažnú časť poludnia pohybovali podľa očakávania Mercedesy a Red Bully. Tým najrýchlejším mužom bol napokon Max Verstappen, ktorý svojim posledným pokusom zosadil z čela Lewisa Hamiltona. Jeho čas bol pritom o viac ako sedem desatín rýchlejší. Tretie miesto obsadil Pierre Gasly, ktorý zajazdil viacero veľmi kvalitných časov. Na druhú stranu, dobrú formu talianskeho tímu príliš nepotvrdil Júki Cunoda, ktorého nájdeme až na trinástom mieste. Na štvrtom mieste zakončil tretí tréning Valtteri Bottas, na piatom Sergio Pérez.

Vo “zvyšku sveta” už od včera zvádza súboje Ferrari a McLaren. Vo veľmi dobrom svetle sa opäť predviedol Carlos Sainz na šiestom mieste. Jeho tímový kolega Charles Leclerc až na spomínané hodiny nebol príliš viditeľný a skončil jedenásty.

FOM