logo F1online.sk

Ocon si myslí, že v Bahrajne mohol zabojovať o body

Esteban Ocon, Alpine zozadu
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Tím Alpine vstúpil do sezóny s novým názvom, novou štruktúrou, hviezdnym Fernandom Alonsom za volantom a odvážnym dizajnom monopostu. Mohli sme ľahko nadobudnúť dojem, že v Enstone vedia čo robia. Už prvé kolá v predsezónnych testoch však naznačili, že tento rok to asi nebude v podaní francúzskeho tímu taká veľká sláva.

Vlani sa Renault zapojil do boja o čelo stredu poľa a trikrát sa dostal na pódium. Na tento trend však v novom ročníku zatiaľ nenadviazal. V Bahrajne udávali tempo v strede poľa McLaren a Ferrari, kým Alpine sa pri premiére značky uviedol poruchou a kolíziou Estebana Ocona so Sebastianom Vettelom.

„Ten súboj so Sebastianom neskončil najlepšie, beztak sme však neboli na bodovaných miestach. Seb sa mi ospravedlnil, každý robíme chyby,“ povedal po Bahrajne Ocon.

„Ukázali sme bojovného ducha. Väčšinu pretekov sme strávili súbojmi koleso na koleso s Jukim, Antoniom alebo Sebastianom. Je škoda, že sme nedosiahli výsledok aký sme chceli, no doplatili sme na kvalifikáciu. V opačnom prípade by sme určite boli v boji o bodované priečky.“

„Myslím, že ak by sme urobili všetko správne, mohli sme odchádzať s nejakými bodmi, ale čo už. Bojovali sme tvrdo, no s touto štartovou pozíciou to nestačilo. Nebyť toho incidentu so Sebastianom, delila by nás od bodov len jedna alebo dve priečky,“ povedal Ocon.

Jeho nový tímový kolega Fernando Alonso sa kvalifikoval o poznanie lepšie a pohyboval sa na bodovaných priečkach, no doplatil na obal zo sendviča, ktorý upchal jeho brzdové potrubie. Inak Alpine nezanechal v Bahrajne vôbec dobrý dojem a jeho tempo na McLaren či Ferrari určite nestačilo.

„Presúvame sa na ďalšie preteky s cieľom dostať sa späť na bodované priečky,“ prehlásil odhodlane Ocon.

Súvisiace články