logo F1online.sk

Ralf Schumacher nechápe, prečo robí Vettel nepochopiteľné chyby

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Ladislav Király
Ladislav Király30. 3. 2021

Víťaz šiestich pretekov „efjednotky“ Ralf Schumacher si so záujmom pozrel Veľkú cenu Bahrajnu. Niektoré veci ho potešili, niektoré sklamali, pričom do druhej kategórie by sme mohli zaradiť výkon Sebastiana Vettela.

Nemec pri svojej premiére v Aston Martine vypadol v Q1, v pretekoch sa dosť trápil, kolidoval s Estebanom Oconom a nazbieral až päť trestných bodov. Naďalej je len tieňom pretekára, ktorý v prvej časti svojej kariéry výrazne žiaril.

„Počas testov, ktoré sa konali pred dvoma týždňami, mal technické problémy, ktoré sťažili jeho začiatok v novom tíme, ale v pretekoch urobil aj chyby, za ktoré mohol on,“ uviedol Ralf Schumacher vo svojom stĺpčeku pre internetovú stránku nemeckej televízie Sky.

„Nuž a najviac ma hnevá spôsob, ako na to zareagoval: keď v 44. kole vrazil do zadnej časti Estebana Ocona, okamžite sa vo vysielačke sťažoval na Oconovu zmenu smeru. Ale ako sme mohli vidieť z televíznych záberov, na sto percent to bola Vettelova jazdecká chyba.“

Vettel to po pretekoch napokon aj priznal. Svojho súpera si hneď vyhľadal, dal mu ruku a povedal pár slov.

„Oconovi sa síce ospravedlnil, ale otázka sa nemení: prečo robí Sebastian zas a zas také chyby? Vďaka svojim skúsenostiam by mal takéto situácie vedieť lepšie vyhodnotiť. Musí sa to pýtať aj sám seba,“ vyjadril sa brat sedemnásobného majstra sveta F1.

„Ale nemyslím si, že by sme sa mali začať obávať nálady v Aston Martine. Na to je táto spolupráca ešte veľmi čerstvá. Samozrejme to však pri ďalších negatívach raz môže buchnúť.“

Pár slov padlo aj o hlavnej téme týchto dní, konkrétne o súboji Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom. „To, že na odporúčanie vedenia pretekov musel Verstappen pár kôl pred koncom vrátiť vedúcu pozíciu, je z môjho pohľadu veľmi nešťastné. Jeho manéver na vonkajšej strane štvrtej zákruty považujem za fér a v súlade s pravidlami.“

„Hamiltona to ťahalo von a Maxa tak trochu vytlačil mimo trate. Ak sa chcel Verstappen vyhnúť kolízii, neostalo mu nič iné, len uhnúť. Nemyslím si, že tu môžeme hovoriť o nejakom získaní výhody,“ dodal Ralf Schumacher.

Súvisiace články