logo F1online.sk

Sainz: Dobre viem, aký bol vlani rozdiel medzi McLarenom a Ferrari

Carlos Sainz s DRS
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Ferrari vstúpilo do novej sezóny na pozitívnej vlne, ktorú si však určite netreba zamieňať s nadšením. Minimálne v úvodných pretekoch sezóny bol monopost SF21 dostatočne silný, aby nechal tímy Aston Martin a Alpine ďaleko za sebou. Scuderia bola v podstate jediným tímom stredu poľa, ktorý dokázal konkurovať rastúcemu McLarenu.

Na tím z Wokingu síce Ferrari nestačilo, no ich bahrajnský súboj nás vrátil v čase o nejaké to desaťročie späť. Nový monopost SF21 prekonal očakávania mnohých. Jeho predchodca SF1000 tu bol pred štyrmi mesiacmi veľmi pomalý a Charles Leclerc si z minuloročnej Veľkej ceny Bahrajnu odniesol vytrápený jeden bod, ktorý bol zároveň posledným bodom Scuderie v sezóne.

„Pamätám si ako ľahko som vlani s McLarenom predbehol Charlesa, takže dobre viem, aký bol rozdiel medzi McLarenom a Ferrari. Teraz nechýbalo veľa a mohol som predbehnúť Daniela Ricciarda na konci pretekov,“ povedal po Bahrajne novic v tíme Carlos Sainz.

„Myslím, že ku koncu pretekov som mal omnoho lepšie tempo než Daniel. Boli sme tak o pol sekundy na kolo rýchlejší, čo je pozitívny signál.“

Pod šachovnicovou vlajkou bol Sainz asi len o sekundu za Ricciardom. Treba však dodať, že Austrálčan jazdil od úvodných kôl s poškodeným autom kvôli kontaktu s Pierrom Gaslym. Charles Leclerc okrem toho nestačil na Landa Norrisa, ktorý preťal cieľovú pásku trinásť sekúnd pred pilotom Ferrari.

„Je to povzbudivé a veľký krok vpred v porovnaní s minulým rokom. Potrebujeme naďalej tvrdo pracovať, dolaďovať detaily a pokračovať v zlepšovaní. Určite by sme radi urobili aj ďalšie kroky, ale Mattia hovorí, že sa budeme viac koncentrovať na budúci rok,“ povedal Sainz.

Ak mám byť úprimný, tak som spokojný s tým čo som doteraz mohol vidieť aj s mojim pocitom z auta,“ dodal.