logo F1online.sk

Leclerc je pozitívne naladený: Možno sme to ani sami nečakali

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2021

Celé Ferrari a celý fanúšikovský tábor tohto tímu je tento víkend vo veľkom napätí. Vyplatila sa práca, ktorú Scuderia odviedla v priebehu zimy? Skončí sa trápenie s pohonnou jednotkou? A ako spolu budú vychádzať Carlos Sainz a Charles Leclerc? Po prvých dvoch voľných tréningoch sa všetko zdá byť na dobrej ceste.

Scuderia sa v piatok v Bahrajne nezdala byť tak pozadu ako v minulom roku. Veľmi pekné výkony zatiaľ podáva aj novic v tíme Carlos Sainz. Ak by v Maranelle v tomto roku dokázali konkurovať McLarenu a Aston Martinu, mohli by sezónu považovať za úspešnú. Optimizmom srší aj jeden z lídrov Scuderie Charles Leclerc.

„Dnešok bol veľmi pozitívny,“ povedal po piatku Monačan. „Možno sme ani sami nečakali, že budeme takí konkurencieschopní, no na druhú stranu je to ešte stále skoro. Prvý tréning bol z mojej strany veľmi pozitívny, ten druhý už menej. Tu a tam som s autom trochu bojoval a nedokázal som poskladať také kolo, aké by som chcel.“

„Urobili sme veľa práce a v tíme cítiť veľkú motiváciu. Rovnako tak cítiť vylepšenia, ktoré sme od minulého roka urobili. Zajtra však bude deň, kedy sa presne dozvieme ako na tom sme v porovnaní s ostatnými.“

„Je to veľmi, veľmi tesné a myslím, že aj zajtrajšia kvalifikácia bude veľmi, veľmi tesná. Je to vzrušujúce a je to presne to, čo my jazdci máme radi. Snažíme sa byť tým posledným rozdielovým faktorom na trati. Stále si však myslím, že Mercedes a Red Bull sú s dostatočným náskokom vpredu. V strede poľa to však bude veľmi, veľmi tesné,“ zopakoval Leclerc.

Súvisiace články