logo F1online.sk

Leclerc: Veľkým pozitívom je, že dáta z trate sedia

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala13. 3. 2021

Vo Ferrari sa môžu trochu uvoľniť. V piatok nazbierali prvé relevantné aerodynamické dáta, ktoré inžinierov z Maranella určite potešili. Podľa Charlesa Leclerca sa na rozdiel od minulej sezóny zhodujú s dátami z veterného tunela a CFD modelov. Najúspešnejší tím histórie Formuly 1 je tak na najlepšej ceste vrátiť sa zo šiesteho miesta do prvej trojky, kam aj dlhodobo patrí.

Charles Leclerc je za volantom opäť v sobotu popoludní. V piatok odjazdil štyri hodiny, ktoré naznačili, že Ferrari úspešne vyriešilo nestabilitu monopostu SF1000, ktorá trápila najmä Sebastiana Vettela.

“Prvé dáta z trate vyzerajú tak, že korelujú s tými, ktoré sme nazbierali v továrni v Maranelle pred týmito testami,” prezradil Charles Leclerc na tlačovej konferencii. “Takže už toto je pozitívne.”

“Avšak, dať spätnú väzbu na správanie auta je v týchto podmienkach veľmi ťažké, hoci vidieť, že sme na tom zapracovali a dáta korelujú s tými, ktoré sme získali v Maranelle, je naozaj dobré znamenie,” konštatuje kolega Carlosa Sainza.

Vo Ferrari si od novej jazdeckej dvojice sľubujú harmonickú atmosféru. Leclerc tvrdí, že sa mu so Sainzom pracuje veľmi dobre a verí, že spoločne pomôžu Ferrari zbierať body, keď sa začne súťažná časť sezóny.

“Je veľmi talentovaný a je zaujímavé sa pozerať na jeho dáta v aute a porovnávať ich, hoci zatiaľ je to kvôli podmienkam relatívne náročné. Medzi ránom a popoludním sa podmienky dosť zmenia. Sú to však zaujímavé veci a ja sa neviem dočkať toho, keď budeme v autách súčasne a budeme to môcť poriadne porovnať,” pokračoval.

Porovnať sa s kolegom a vyhrať interný súboj bude dôležité, no ešte dôležitejšie bude poraziť konkurenciu. Aké bude Ferrari konkurencieschopné? “Zo všetkého mám celkom dobrý pocit. Ťažko sa to však teraz komentuje. Nikto ešte netlačí na hranu, hlavne v takýchto podmienkach. Ešte je skoro. Mám však dobré pocity a ako som povedal, sedí to s očakávaniami.”

Súvisiace články