logo F1online.sk

Svetlo sveta uzrel monopost Williams FW43B

Williams FW43B
© Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2021

Predposledným tímom, ktorý ukázal svetu vzhľad nového monopostu, je Williams. Najhorší tím posledných dvoch sezón ide do nového ročníka s veľkou vervou a chce sa konečne odlepiť od dna. Stále však platí, že najväčšou zbraňou stajne z Grove budú v novej sezóne výkony jazdeckej hviezdy Georga Russella.

Williams získal v posledných dvoch rokoch len jeden bod. Šance tímu zrážal najmä nedostatok financií a stým súvisiaca nízka výkonnosť monopostu. Vlani prebehol odpredaj stajne z rúk jeho zakladateľa sira Franka Williamsa do rúk zámorskej investičnej spoločnosti Dorilton Capital. Tá má dostatok zdrojov na zabezpečenie budúcnosti tímu a investovanie do vývoja. Napriek tomu, že rok 2021 je posledným v rámci tohto cyklu pravidiel, nechcú vo Williamse zahodiť príležitosti, ktoré im táto sezóna poskytne.

Pre britský tím však nezačal dnešný deň vôbec dobre, pôvodne chceli v Grove nový monopost predstaviť aj prostredníctvom aplikácie. Tú však napadli hakeri, takže napokon nebola použitá. A aby toho nebolo málo, pred pár dňami sa na internete objavilo viacero “uniknutých” obrázkov nového lakovania. Teraz už vieme, že tieto zábery boli veľmi presné.

„Nový vzhľad zachytáva ducha minulosti, súčasnú transformáciu tímu a smerovanie k naplneniu jeho budúcich ambícií v jeho prvej sezóne pod novým vlastníkom, americkou investičnou spoločnosťou Dorilton Capital,“ stojí vo vyhlásení tímu.

„Williams Racing je športovou ikonou a tímom, ktorý získal víťaznú povesť vďaka odhodlaniu, inováciám, vášni, pretekárskemu umeniu a ohromnej túžbe víťaziť. Vzostupy a pády sú znakmi každej významnej značky a historické úspechy môžu byť silným motivačným faktorom,“ povedal výkonný riaditeľ tímu Jost Capito.

„Preto sme pre rok 2021 vytvorili nový vzhľad nášho monopostu, ktorý je odkazom úspešnej minulosti, no pritom si zachováva ducha a motiváciu zakódovanú v DNA Williamsu smerom do budúcna. Symbolizuje našu dlhodobú ambíciu vrátiť sa na popredné priečky. Aj keď táto cesta ešte len začína a máme pred sebou veľa práce, radi vidíme, že tím je nasmerovaný správne a tešíme sa na naše ďalšie zlepšenie na trati v tejto sezóne,“ dodal Capito.

Williams
Williams
Williams
Williams
Williams
Williams
Williams

Súvisiace články