logo F1online.skF1online.sk

Norris o Albonovi: Len podčiarkuje to, aká je Formula 1 krutá

Alex Albon, Lando Norris, George Russell
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 2. 2021

Príbeh Alexa Albona je príbehom o rýchlom vzostupe a ešte rýchlejšom páde. O živote v top tíme i „bežných“ problémoch juniora Red Bullu. Nech už je na tom britsko-thajský pretekár so svojimi jazdeckými kvalitami akokoľvek, faktom zostáva, že v roku 2021 si zajazdí DTM a bude číhať na svoju druhú šancu vo Formule 1. Tá vie byť k svojim synom veľmi krutá a vie to aj Albonov dobrý kamarát, Lando Norris.

Ten spolu s Albonom patril v roku 2018 k najúspešnejším pretekárom vo Formule 2 a spoločne sa vydali do najvyššej motoristickej triedy. Jeden do McLarenu, druhý do Toro Rosso. Poznali sa však už dávno predtým.

„Sme s Alexom dobrí priatelia a vychádzame spolu veľmi dobre,“ povedal Norris, ktorého cituje Motorsport.com. „Ešte som sa ním veľmi nerozprával o tom, čo sa vlastne stalo a veciach okolo.“

„Trochu ma mrzí, čo sa mu stalo, pretože viem, že je veľmi dobrý jazdec a takéto veci sú ťažké. Len podčiarkuje to, aká je Formula 1 krutá. Môžete byť extrémne dobrým pilotom a poraziť takmer každého, s kým ste kedy pretekali v najrôznejších kategóriách. V F1 je však konkurencia ešte silnejšia.“

„Tento svet je niekedy krutý a všetko môže skončiť ešte rýchlejšie, než začalo. Ako pilota hodnotím Alexa veľmi vysoko a veľmi ho rešpektujem. Je škoda, že stratil svoje miesto,“ dodal Norris.

Medzi pretekármi súčasnej mladej generácie ako sú Lando Norris, George Russell a ďalší, požíva Albon veľký rešpekt. Všetci ho poznajú už od čias motokár, kde Alex patril k suverénom a v tejto kategórii si pripísal skalp hádam všetkých pilotov súčasnej mladej generácie.

Súvisiace články

Diskusia