logo F1online.sk

Imola: Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna

Imola, Emilia Romagna, Taliansko
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala30. 1. 2021

Druhé podujatie sezóny, ktoré sa má uskutočniť v Imole, už dostalo svoj názov. Ak sa vám zdal ten minuloročný komplikovaný, tak vedzte, že organizátori si teraz dali extra záležať. Z nového názvu sa stal na internete veľký hit.

Imole sa podarilo vrátiť do kalendára po štrnástich rokoch absencie. Organizátori sa už vtedy zastrájali, že nechcú, aby šlo len o jednorázovú záležitosť, ale zabojujú o to, aby sa do Imoly Formula 1 vracala častejšie.

V kalendári, ktorý zverejnila FIA minulý rok, ešte Imola chýbala, no napokon sa situácia zmenila. Z harmonogramu vypadla Veľká cena Číny a uvoľnila miesto okruhu v regióne Emilia-Romagna.

Po Veľkej cene Emilia-Romagna sa druhý ročník uskutoční so zaujímavým názvom, ktorý v taliančine oficiálne znie Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna a v angličtine Made in Italy and Emilia-Romagna Grand Prix.

Formula 1 tento názov ešte oficiálne neschválila, čo je tiež dôvod, prečo v harmonograme pretekov, ktorý FIA zverejnila v piatok, je ako názov pretekov uvedený len odkaz Taliansko-Imola. Ministerstvo zahraničných vecí Talianska a prezident regiónu Emilia-Romagna Stefano Bonaccini však už schválili oficiálny názov, čaká sa teda len na jeho formálne odsúhlasenie Formulou 1.

Holandský motorsport.com okrem toho informuje, že kým organizátori vlani nemuseli zaplatiť poplatok za usporiadanie veľkej ceny, tento rok sa už tejto povinnosti nevyhli. Formule 1 budú musieť poslať na účty spolu desať miliónov eur.

Poplatok sa vraj podarilo vyzbierať vďaka príspevkom regiónu Emilia-Romagna, ďalších 23 susediacich obcí a spomínaného Ministerstva zahraničných vecí Talianska, kvôli ktorému sa do názvu dostala časť Made in Italy. Cieľom vlády je spropagovať vo svete talianske značky z automobilového sektoru, nuž a na tento účel vláda používa frázu Made in Italy.

Preteky v Imole sa uskutočnia 18. apríla, tri týždne po úvodnom podujatí v Bahrajne.