logo F1online.sk

Magnussen: Formule 1 chýba duša

Kevin Magnussen
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2021

Misia dánskeho pretekára, Kevina Magnussena, vo Formule 1 sa nateraz skončila. Bývalý šampión Formuly Renault 3,5 pôsobil v najvyššej motoristickej triede dlhých sedem rokov, teraz začína novú kapitolu svojej kariéry. Podpísal zmluvu s tímom Chip Ganassi Racing v americkom vytrvalostnom šampionáte IMSA. „Krst ohňom“ podstúpi na slávnej 24-hodinovke v Daytone.

Pri odchode pritom Magnussen nezabudol kráľovnej motoršportu zopár vecí vytknúť. Po prvých kolách so špeciálom Cadillac DPi-V.R v Sebringu, sa portálu RACER zveril so svojimi dojmami.

„V podstate som posledných šesť či sedem rokov pilotoval lietadlo. Čo je vlastne skvelé – jazdiť s autom Formuly 1 je vždy veľká zábava, no tak trochu jej chýba duša,“ vyhlásil Magnussen. „Niečo tomu skrátka chýba, Formula 1 to pritom zvykla mať. Jazda s Cadillacom mi v tomto smere otvorila oči. Jeho zvuk a spôsob, akým vám motor odpovedá. Dokonca aj trať samotná. Sebring je poriadny old school. Je to ako sen, ktorý sa stal skutočnosťou.“

„Všetko, čo som tu videl, je pre mňa nové. Nielen auto, ale aj jazyk, ktorý tu používajú keď hovoria o aute, nastavenie a systémy. Od prvého momentu som sa cítil ako doma. Bolo nádherné opäť pilotovať skutočné pretekárske auto,“ povedal Magnussen.

V ďalšom rozhovore, tentoraz pre dánsky magazín Dossier, sa Kevin z Daytony novinárom pochválil, že v minulom roku obdržal ponuku od jedného z tímov. Jednalo sa však len o miesto náhradníka. A aj keď nemohol povedať ktorý tím mu to ponúkol, z jeho opisu je zrejmé, o kom je reč.

„Naozaj nemôžem povedať, ktorý tím to bol, pretože si myslím, že by to niekoho mohlo naštvať,“ hovorí Magnussen. „Bol to však tím, ktorý nie je lepší, než Haas. Nie je ťažké si domyslieť. Aj keď som mal možnosť zostať vo Formule 1, necítil som už motiváciu.“

Súvisiace články