logo F1online.sk

Verstappen má jasno: Prvé preteky sú dôležitejšie ako posledné

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka12. 1. 2021

Holandský pilot F1 Max Verstappen patrí k úplnej špičke kráľovnej motoršportu. Avšak, stále sa nestal majstrom sveta, i keď to naďalej ostáva jeho hlavným cieľom. Na posledné víťazstvo chce preto nadviazať hneď na začiatku novej sezóny.

Tím Red Bull Racing pôvodne veril, že by sa Max Verstappen mohol stať najmladším svetovým šampiónom histórie. To sa ale už nestane, pretože tento prím drží Sebastian Vettel s 23 rokmi a 134 dňami. Pilot, ktorý sa narodil v Belgicku, no jazdí pod holandskou vlajkou, je v tomto momente už starší. Stále ale nemá ani 24 rokov a má pred sebou ešte niekoľko sezón, počas ktorých by mohol byť úspešný.

Samotný Max je pred štartom novej sezóny optimistom, teší sa na nový motor od Hondy. Z toho, že sa doposiaľ nestal šampiónom, si ťažkú hlavu nerobí. „Myslím si, že robíme veľký krok vpred. Očakávam však, že rovnako budú napredovať aj súperi. Ja skrátka verím, že náš progres bude výraznejší,“ rozhovoril sa pre portál motorsport.com.

Verstappen sa rozlúčil s minulým ročníkom vo veľkom štýle, v Abú Zabí sa mu podarilo zvíťaziť. „Je pekné vyhrať posledné preteky sezóny, ale ešte lepšie je vyhrať tie prvé. Pre všetkých v tíme to bol pekný pocit, dodalo nám to energiu navyše. Ako som ale povedal, dôležitejšie je začať ročník triumfom. Myslím si, že máme auto, ktoré je konkurencieschopné.“

Favoritom naďalej ostáva Mercedes a Lewis Hamilton, ale faktom je, že Red Bull Racing ho chce rovno predbehnúť, nie len mu zdatne sekundovať. „Myslím si, že zmeny v pravidlách na rok 2021 sú stále veľké. Veľká časť auta bude musieť byť prispôsobená za pochodu. Bude to hlavne o aerodynamike. Veríme taktiež, že niečo navyše prinesie aj Honda. V tom prípade by sme mohli byť o niečo silnejší ako pred rokom,“ zakončil Verstappen.