logo F1online.sk

Seidl Sainzovi verí: Ukázal, že na to má. Vo Ferrari uspeje

Carlos Sainz a Andreas Seidl
© Twitter/Carlos Sainz
Milan Kubala
Milan Kubala24. 12. 2020

Carlos Sainz opúšťa stajňu, v ktorej odštartoval najlepšie obdobie svojej kariéry. Skvelými výkonmi zaujal dokonca Scuderiu Ferrari, ktorá naňho ukázala prstom a určila ho ako náhradu za Sebastiana Vettela. Španiel teraz bude dúfať, že to najlepšie ešte len príde. V prvom rade to bude závisieť od Ferrari, no pod drobnohľadom budú i jeho výkony. V McLarene mu veria; podľa Andreasa Seidla ukázal, že má v sebe všetko, čo bude vo Ferrari potrebovať.

Z takého dobrého výsledku, aký McLaren získal tento rok, a teda tretie miesto v konštruktérskom šampionáte, sa Woking netešil od roku 2012. Výrazne sa pod tento úspech podpísal Carlos Sainz ziskom 105 bodov. Teraz sa pokúsi niečo podobné zopakovať vo Ferrari; podľa Mattiu Binotta je zisk tretej priečky jedným z cieľov tímu.

Podľa Andreasa Seidla sa bude Sainzovi vo Ferrari dariť, hlavne po posledných dvoch rokoch, počas ktorých sa určite nedal zahanbiť. “Je evidentné, že Carlos zohral dôležitú úlohu na našej ceste, na ktorú sme sa v posledných dvoch rokoch vydali.”

“Prišiel k nám po veľmi ťažkom období pre náš tím. Už od prvých jázd, od testov v Abú Zabí pred dvoma rokmi, dával do toho všetko. Či to už bolo v aute ako pilot alebo mimo neho pri spolupráci s inžiniermi,” hodnotí Sainza Andreas Seidl. “Body, ktoré nám získal, hovoria jasnou rečou. Výsledkom je, že sme ako tím dosiahli pekný výsledok v konštruktérskom šampionáte.”

Šéfa McLarenu uchvátil aj Sainzov prístup k súťažným víkendom. “Počas víkendov je vždy koncentrovaný, ostatné vždy vytesní. Keď to potrebujeme, zatiahne, či už v kvalifikácii alebo pretekoch. Má veľmi dobrú pretekovú rýchlosť.”

Seidl preto očakáva, že rodák z Madridu vo Ferrari uspeje. Jazdiť vie a s inžiniermi pracovať tiež. “Len sa pozrite na to, čo tento rok predviedol, aké mal úvodné kolá, koľko pozícií dokázal získať, ako manažoval pneumatiky… Bolo to ohromné.”

“Keď vidím, ako jazdí, ako komunikuje s tímom, keď nie je v aute, tak nemám žiadne pochybnosti o tom, že vo Ferrari odvedie skvelú prácu a uspeje. V budúcom roku to v každom prípade bude veľmi zaujímavé, pretože sa deje veľa jazdeckých zmien. Uvidíme tiež, ako si zmeria sily s Charlesom, ktorý je naozaj dobrý.”

“Ako som už povedal, posledné dva roky sme videli, že Carlos má všetko potrebné na to, aby sa stal top jazdcom,” pokračoval Seidl. “Bola to dôležitá fáza jeho formulovej kariéry. Vďaka práci, ktorú sme v tíme odviedli a dali mu konkurencieschopné auto, vďaka všetkým zmenám v tíme, dostal šancu ukázať svoj talent, čo sa mu podarilo. Zarobili na tom obe strany. On ukázal, čo v tíme dokáže, a tiež, že naše auto sa zlepšuje. Toto mu dalo šancu dostať sa do Ferrari.”