logo F1online.sk

Kvjat: Stlačil som tlačidlo pre reštart

Daniil Kvjat
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2020

Pilot AlphaTauri Daniil Kvjat bol priamym účastníkom dvoch veľkých incidentov na Veľkej cene Bahrajnu. Kým za nehodu Romaina Grosjeana nemohol, jeho počínanie v súboji s Lancom Strollom komisári „odmenili“ desaťsekundovým trestom. Ruský pretekár s odstupom niekoľkých dní priznáva, že to bol naozaj ťažký deň.

„Videl som, že sa ma dotkol, no za danej situácie sa tomu už nedalo vyhnúť. Myslím, že v prvom kole sa takéto veci môžu stať. Sprvu som bol naštvaný, keď mi jeden zo súperov takto skrížil cestu,“ opísal nedeľný incident zo svojho pohľadu Daniil Kvjat.

„V spätných zrkadlách som však okamžite videl oheň. Bol to naozaj veľmi zvláštny pocit. Vo svojej kariére som nikdy nič také nevidel. Niečo také môžete vidieť iba vo filme. Bol to šok.“

Ako všetci piloti, aj Kvjat sa o osud svojho kolegu veľmi obával. Pri takýchto scénach sa nedá nemyslieť na to najhoršie. V boxoch za svojim zverencom okamžite prišiel šéf AlphaTauri Franz Tost, ktorý ho ubezpečil, že to určite nebola jeho vina. S týmto záverom sa plne stotožnili i komisári.

„Keď som prišiel do boxov, mal som oňho samozrejme strach. Hneď mi však povedali, že je v poriadku, čo ukázali aj zábery. Naozaj mi odľahlo,“ spomína Kvjat. „Ten obraz však vo vás zostane. Ak mám byť úprimný, tak vrátiť sa na trať nebolo vôbec jednoduché. Je to však moja práca, tak som stlačil tlačidlo pre reštart a znovu vyrazil.“

Súvisiace články