logo F1online.sk

Kvjat: Záujemcovia volajú

Daniil Kvjat
© Twitter/Scuderia AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2020

Daniila Kvjata v sezóne 2021 vo Formule 1 s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme. Nijako to neskrýva ani sám ruský pretekár, ktorého čaká rozhodovanie o vlastnej budúcnosti. Možností je viacero, no rozhodne sa až po skončení ročníka.

On i jeho manažér, Nicolas Todt, sú momentálne vo fáze, kedy naslúchajú ponukám tretích strán bez detailnejšieho vyjednávania. Akonáhle sa v Abú Zabí odmáva šachovnicovou vlajkou, začne fáza rozhodovania. Zrejme sa nedá predpokladať, že by Kvjat opustil Európu, v hre sú teda najmä Formula E, WEC či DTM.  A pochopiteľne i rola testovacieho a rezervného pilota niektorého zo súčasných tímov.

„Áno, ľudia mi volajú, a celkom dosť,“ priznal pred novinármi v Bahrajne Kvjat. „Z viacerých strán prichádza veľký záujem, budem si môcť vybrať, čo budem robiť v nasledujúcom roku. Moja zmluva s Toro Rosso a následne AlphaTauri bola na sezóny 2019 a 2020, to je všetko. Čo bude potom, ešte uvidíme. Čo bude v mojom živote a kariére nasledovať ďalej, rozhodnem po Abú Zabí.“

„Uvidíme, čo sa stane, ešte to ani sám neviem. Určite tu je istý záujem od niektorých ľudí, dostal som niekoľko telefonátov, čo je dobré. Vždy je skvelé mať viacero zaujímavých možností,“ povedal ruský pretekár.

„Áno, som v kontakte s niektorými ľuďmi, takisto Nicolas je v s nimi v kontakte. Ako som už povedal, som otvorený viacerým alternatívam a momentálne nemám žiadne konkrétne preferencie. Stále sa sústredím na záver sezóny.“

Jednou veľmi reálnou alternatívou je určite post rezervného či testovacieho pilota. Okrem toho sa takáto úloha dá skĺbiť aj s ďalšími povinnosťami, napríklad vo Formule E, ktorá sa málokedy koná v ten istý víkend, ako Formula 1. V minulosti už niečo podobné zažil vo Ferrari, mohol by teraz kývnuť na podobnú ponuku od Red Bullu, AlphaTauri či iného tímu?

„Neviem, ešte som o tom nepremýšľal. Najprv počkajme, čo budeme mať po sezóne na stole. Potom sa pozrieme na všetky aspekty a vyberieme tú možnosť, ktorá bude tou najlepšou,“ dodal Kvjat, ktorý nezavrhol ani ročné „prázdniny“ bez akéhokoľvek motoršportu.

Súvisiace články