logo F1online.skF1online.sk

Ilott potvrdil, že nedostal miesto v F1. Schumacher to má asi isté…

Callum Ilott
© Twitter/Haas F1 Team
Ladislav Király
Ladislav Király30. 11. 2020

Pretekár Formuly 2 Callum Ilott, ktorý pred posledným súťažným víkendom sezóny stráca na Micka Schumachera 14 bodov, potvrdil, že jeho snaha dostať sa do Formuly 1 bola neúspešná. Dvadsaťdvaročný mladík už vie, že miesto nedostane.

Ako mladík Ferrari mohol dúfať hlavne v pozície v Alfe Romeo a v Haase; skôr menovaná stajňa už potvrdila Kimiho Räikkönena s Antoniom Giovinazzim, takže mal šancu len v americkom zoskupení.

Keďže mu to nevyšlo, zdá sa, že jedno z voľných miest dostane Mick Schumacher. Druhým pretekárom Haasu by sa mal podľa zákulisných špekulácií stať Nikita Mazepin, ktorý je v F2 aktuálne tretí. Rus by do tímu priniesol cenné sponzorské peniaze.

„Je čas oznámiť, o čom som bol informovaný: v roku 2021 nebudem súťažiť v F1,“ napísal Ilott na svojich kontách na sociálnych sieťach. „Už o tom viem pár týždňov. Som sklamaný, ale budem pracovať ešte tvrdšie a spravím všetko pre to, aby to v roku 2022 už vyšlo.“

Angličan vzápätí pridal aj jasný odkaz týkajúci sa toho, čo plánuje spraviť v najbližších dňoch: „Čaká ma majstrovský boj, ktorý chcem vyhrať.“

Callumovi Ilottovi by však zisk titulu paradoxne mohol uškodiť. Ak by sa mu to podarilo, v F2 by už nemohol ostať. Kam by sa pobral, je v tejto chvíli otázne.

Callum Ilott získal v aktuálnej sezóne päť pole positions a okrem toho vybojoval tri víťazstvá. Počas posezónnych testov si v Abú Zabí zajazdí s Alfou Romeo C39.

Súvisiace články

Diskusia