logo F1online.skF1online.sk

Leclerc poďakoval aj Verstappenovi: Mali sme šťastie, že to urobil

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:32

Na Veľkej cene Mexika to dlho vyzeralo, že Ferrari získa prvýkrát od roku 2008 dve double po sebe. McLaren Landa Norrisa však mal v závere skvelé tempo a Charles Leclerc nakoniec o druhé miesto prišiel. Sám po pretekoch priznal, že nebol v Mexiku v najlepšej forme a do boja o druhú priečku sa dostal hlavne zásluhou Maxa Verstappena.

Pre Ferrari to dlho vyzeralo veľmi dobre a aj keď to nie je double, prvé a tretie miesto v Maranelle rozhodne berú všetkými desiatimi. Monacký pretekár sa po víťazstve v Austine nepredstavil v Mexiku v najlepšej forme. Sám priznal, že tento okruh mu nesedí a v nedeľných pretekoch to bolo cítiť.

„Minimálne ja som dnes nemal dostatočné tempo na Landa,“ povedal po skončení pretekov Charles Leclerc pre televíziu Sky. „Nie som veľmi spokojný s mojím víkendom a nebol som vo svojej najlepšej forme.“

„Samozrejme, niektoré veci mi nepomohli. Vynechal som prvý tréning a zdá sa, že som nikdy nedobehol Carlosa, ktorý jazdil na vysokej úrovni od prvého tréningu. V kvalifikácii som, rozhodne, nemal na jeho tempo. V nedeľu som však cítil sebadôveru, že moje tempo bolo na jeho úrovni,“ pokračoval Leclerc.

Je otázne, či Charles mohol v závere udržať za sebou Landa Norrisa. McLaren mal, nepochybne, veľmi dobré tempo v závere druhého stintu. Monacký pretekár však podčiarkol, že sám sa do boja o druhé miesto dostal hlavne zásluhou počínania Maxa Verstappena. Nebyť jeho konania v súboji s Landom Norrisom, nikdy by sa vraj neprepracoval na druhé miesto.

„Boli to trochu frustrujúce preteky. Celý prvý stint som manažoval teploty, brzdy a ďalšie veci, o ktorých vieme, že sú typické pre Mexiko. Som trochu frustrovaný, že som prišiel o druhé miesto, ale na druhej strane môžeme hovoriť o šťastí, že Max urobil Landovi to, čo urobil, pretože McLaren mal vynikajúce tempo. Ani nie na stredne tvrdých pneumatikách, ale ku koncu na hardoch mali veľmi pôsobivú rýchlosť,“ skonštatoval monacký pretekár.

„Maximalizovali sme náš výsledok a aj keď to nebol z mojej strany najlepší víkend, stále máme tretie miesto a najrýchlejšie kolo,“ dodal Leclerc.

Ferrari sa v Mexiku opäť výrazne priblížilo k McLarenu. Scuderia predbehla Red Bull na druhom mieste Pohára konštruktérov, ale to bola pri forme Sergia Péreza len otázka času. Teraz je tu náročnejšia úloha v podobe súboja s McLarenom, ktorý má momentálne náskok 29 bodov.

„V Brazílii bude cieľom vrátiť sa na prvé miesto. V Austine sme mali veľmi dobrý víkend a aj mexický víkend bol dobrý. Vždy sa snažím o najlepší výsledok a ten dnes dosiahol Carlos. Ja dúfam, že budúci víkend budem ja na najvyššom stupienku a on druhý po mojom boku,“ povedal s úsmevom Leclerc.

„Oddnes sa sústredíme na Brazíliu. Musíme na to ísť preteky po pretekoch a dúfajme, že kúsok po kúsku dosiahneme aj na Pohár konštruktérov,“ dodal s nádejou Monačan.

Súvisiace články

Diskusia