logo F1online.skF1online.sk

Ferrari sa trápilo “v troch-štyroch zákrutách”. V pretekoch sa stratia, ubezpečil Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 03:12

V kvalifikácii sa nikomu spomedzi jazdcov top tímov — azda s výnimkou Landa Norrisa — nepodarilo zajazdiť optimálne kolo. Charles Leclerc však s pole position ani nerátal. Ferrari chýbal liek na jeden problém, ktorý ho stál drahocenný čas a rozhodol o tom, že taliansky tím nedokázal držať krok s McLarenom a Red Bullom. V nedeľu však tento liek nebude potrebovať.

Zatiaľ čo Carlos Sainz sa hotoval na bitku o pole position, Charles Leclerc sa nevidel až tak vysoko, aj keby George Russell v poslednom kole nehavaroval. “Myslím si, že by z toho bolo tretie alebo štvrté miesto. Až tak veľa sa toho nezmenilo, pretože by sme sa bili s Carlosom. Pre tím je to identický výsledok.”

Maranello sa musí pokúsiť dostať pred Red Bull a McLaren, v čom neuspelo. Podľa monackého pretekára je kameňom úrazu úvodná esíčková sekcia. Ferrari si do Austinu neprinieslo žiadne vylepšenia, ktoré by mu v tomto úseku mohli pomôcť. “V kvalifikácii sme sa včera aj dnes veľmi trápili v prvom sektore. V tejto chvíli na aute nemáme žiadne riešenie.”

“Najmä s pretekovým tempom to vyzerá dobre. Mali sme dobrý pocit. Keby sme zabudli na tie tri-štyri zákruty, v ktorých sme včera a dnes strácali veľmi veľa času, tak máme silné auto. Tieto tri-štyri zákruty, v ktorých sa v kvalifikácii trápime, sa v pretekoch trochu stratia,” ubezpečil Leclerc. “Dúfam, že v našom podaní uvidíme podobnú pretekovú rýchlosť.”

V kvalifikácii je dôležité optimálne zvládnuť prejazd každého úseku, keďže na žiadne doháňanie strateného času už nie je priestor. V pretekoch sa však dá niečo ušetriť v esíčkach a vynahradiť si to aj s pomocou DRS na rovinke pred dvanástou zákrutou.

“Naša preteková rýchlosť pôsobí veľmi dobre,” zhodnotil po skúsenostiach z devätnástich šprintových kôl. “Očakávam však, že ostatní vylepšili svoje autá po dnešnom šprinte. My sme toho veľa nezmenili, takže v šprinte sme ukázali podobnú pretekovú rýchlosť, akú uvidíme zajtra, ale mali sme dobrý pocit a vyzerali sme byť silní. To je fajn. Budeme potrebovať dobrý štart a keď sa nám to podarí, azda sa budeme môcť pozerať dopredu a nie do spätných zrkadiel.”

Súvisiace články

Diskusia