logo F1online.skF1online.sk

Mercedes nasadí v Austine posledné vylepšenia a chce uzavrieť stratu na čelo

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:06

Hlavnými kandidátmi na boj o víťazstvo v záverečných šiestich veľkých cenách sezóny sú McLaren, Red Bull a Ferrari. Naopak, Mercedes prežíva ďalší nevydarený rok. Aj keď mali v Brackley veľmi dobré leto a vyhrali hneď trikrát, nikto nepočíta s tým, že ešte vylepšia svoje súčasné štvrté miesto v Pohári konštruktérov.

Je to tak, Mercedes stojí na prahu najhoršieho umiestnenia od počiatku hybridnej éry. V lete to vyzeralo, že Lewis Hamilton ešte oľutuje svoj prestup do Ferrari, ale jesenná časť sezóny ponúkla ďalší obrat vo výkonnostnom porovnaní jednotlivých tímov.

Ktovie, možno nás po trojtýždňovej prestávke – továrne tentokrát zostali otvorené – čaká ďalší zvrat. Tímy chystajú do Austinu posledné vylepšenia a už sme sa v tejto sezóne naučili, že všetko je možné. Dúfa v to aj šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Od Singapuru sme tvrdo pracovali na analýze našej výkonnosti a hľadali sme cesty za zlepšením,“ povedal pred štartom amerického víkendu boss stajne z Brackley. „Do Texasu privezieme posledný balík vylepšení a naším cieľom je uzavrieť stratu na čelo. Poskytne nám tiež užitočné informácie, ktoré nám pomôžu nájsť smer pri vývoji na rok 2025.“

„Tento víkend sa tiež vracia šprintový formát a musíme sa predstaviť v najlepšej forme, ak chceme použiť náš nový balík efektívnym spôsobom. Circuit of the Americas je fantastická trať, ale vlani sme sa tu nechali nachytať,“ dodal Wolff pri spomienke na vlaňajšiu diskvalifikáciu Lewisa Hamiltona pre nadmerné opotrebovanie dosky pod podlahou.

Pri sedemnásobnom šampiónovi sa pristavil aj šéf Mercedesu. Jeho tím sa totiž lúči so svojou legendou a pred prestupom do Ferrari ich čaká posledných šesť spoločných veľkých cien. Všetci vraj majú extra motiváciu a chcú sa rozlúčiť čo najlepšie.

„Tento víkend začína intenzívny záver sezóny,“ vyhlásil Wolff. „Čaká nás šesť pretekov za osem týždňov. Aj keď nie sme v boji o tituly, stále toho máme veľa, o čo chceme zabojovať. Môžeme si pripraviť pár pekných spomienok. Chceme zakončiť rok na výslní, získať momentum na sezónu 2025 a rozlúčiť sa s Lewisom najlepším možným spôsobom.“

Súvisiace články

Diskusia