logo F1online.sk

Redbulláci sa tešia na začiatok sezóny, zorganizujú VC Rakúska a VC Štajerska

fanúšikovská zóna na Red Bull Ringu
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király2. 6. 2020

Formula 1 v utorok potvrdila, že nová sezóna sa definitívne rozbehne 5. júla v Rakúsku. Dejiskom pretekov bude Red Bull Ring, na ktorom sa bude súťažiť dokonca dvakrát po sebe.

Prvé podujatie ponesie oficiálny názov Formula 1 Rolex Großer Preis von Österreich a druhé Formula 1 Pirelli Großer Preis der Steiermark, takže v prvom prípade pôjde o Veľkú cenu Rakúska a v druhom o Veľkú cenu Štajerska.

Predpokladá sa, že tento okruh by mohol vyhovovať Red Bullu, pričom to isté by mohlo platiť aj o následnom Hungaroringu, takže v tomto tíme do ročníka vstúpia s veľkým nadšením. Veria, že im to aj vyjde a vybudujú si solídnu východiskovú pozíciu, ktorá by potvrdila ich ašpiráciu na boj o titul.

Smutné je len to, že aj keď sa donedávna hovorilo o pustení malého počtu divákov na trať, dnes to už neplatí. Tak Formula 1, ako aj Red Bull potvrdili, že podujatie bude bez divákov. Okrem toho bude každý pravidelne testovaný, budú platiť prísne hygienické opatrenia, tímy budú môcť na trať priniesť menej členov a v menšom počte budú aj organizátori.

„Túto výzvu, ktorá je unikátna v histórii F1, akceptujeme a tešíme sa na oba víkendy,“ povedal majiteľ Red Bullu Dietrich Mateschitz. „Spielberg uvidí vzrušujúce preteky a celému svetu vyšle silný signál.“

„Je to fantastické podujatie a sme radi, že naše nové majstrovské snaženie začneme na svojom domácom okruhu,“ uviedol šéf tímu Red Bull Racing Christian Horner. „Všetci zainteresovaní odviedli obrovské množstvo práce a dve podujatia na Red Bull Ringu budú vzorom, ktorý budú nasledovať všetky ďalšie preteky.“

„V zákulisí prebehlo spolu s Liberty Media, FIA i predstaviteľmi miestnych vlád veľké množstvo rozhovorov, aby sme zaručili, že pretekársky šport bude zvládnutý zodpovedne. Teraz musíme všetci zohrať svoju rolu a postarať sa o dodržanie opatrení,“ dodal Horner.