logo F1online.skF1online.sk

S veľkou stratou zápasí aj Red Bull: Sme o sekundu pozadu

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 18:24

Aj keď FIA nakoniec v kauze flexibilného zadného krídla dala Red Bullu za pravdu, náladu v tábore tohto tímu dosť pokazila forma monopostu RB20 v piatkových tréningoch. Nikto od „červených býkov“ neočakával na okruhu Marina Bay zázraky, ale strata na McLaren a Ferrari siahala vyššie, než sme očakávali. Očividne aj samotný tím si myslel, že na tom bude lepšie.

Maxovi Verstappenovi nebolo pred mikrofónmi médií príliš do reči. V prvom rade ide o piatkové tréningy, z ktorých je ťažké čokoľvek čítať, ale zároveň mu prvý deň v Singapure nepriniesol veľa radosti. Obaja piloti tohto tímu, zdá sa, na najlepších nemálo strácali. V tejto chvíli to však vyzerá na ďalšie bodové straty v súboji s McLarenom a Ferrari.

„Bolo to náročné,“ zhodnotil svoj deň holandský pretekár. „Nemáme takú priľnavosť, ako by sme chceli, takže sme sa kĺzali oveľa viac ako obvykle. To nám spôsobilo problémy najmä v druhom tréningu, ktorý pre nás nebol veľmi pozitívny.“

Ten sa viac nerozhovoril ani pri otázke, či Red Bullu spôsobujú problémy hrbole a obrubníky, čo bola v prípade tohto tímu dôležitá téma zvlášť na začiatku sezóny. Podľa Verstappena však nezohrali tieto aspekty takú podstatnú rolu. „Ak mám byť úprimný, nie je to až taký problém, ide skôr o priľnavosť vo všeobecnosti. Musíme sa pozrieť na dáta a zistiť, či dokážeme optimalizovať výkonnosť auta a pneumatiky pred kvalifikáciou,“ povedal Max.

Ten ešte dostal otázku ku kauze flexibilného zadného krídla McLarenu. Aj keď tím so sťažnosťami uspel, jeho pilot to zhodnotil prostým: „Bez komentára.“

Pérez: Sme o sekundu pozadu

Problémy Red Bullu potvrdil aj jeho tímový kolega Sergio Pérez. Ten v Baku naznačil zlepšenie formy a historicky sa mu darilo aj na okruhu v Singapure. Momentálne však podľa vlastných slov nemá v rukách nástroj, s ktorým by mohol zažiariť. Strata na Ferrari a McLaren je vraj priepastná.

„Myslím si, že pred druhým tréningom sme sa o trošku zlepšili, ale vyváženie nie je ani zďaleka optimálne. Je dosť náročné poskladať kolo dokopy, takže v súčasnosti to nevyzerá dobre,“ priznal po skončení piatkových tréningov Sergio Pérez.

„Nemyslím si, že sme očakávali podobnú formu ako vlani; podľa mňa nás to prekvapilo. V noci nás rozhodne čaká nejaká práca, pretože dosť zaostávame. Sme o takmer sekundu pozadu, takže potrebujeme dosť veľkú zmenu, keď sa chceme posunúť. Uvidíme, čo sa nám podarí,“ dodal mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia