logo F1online.skF1online.sk

Vasseur: Newey? Mali sme odlišné predstavy

Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2024

Aj keď spojenie Ferrari a Adriana Neweyho sa zdalo byť po jeho odchode z Red Bullu úplne samozrejmé, pravdepodobne už len hodiny nás delia od potvrdenia geniálneho inžiniera v Aston Martine. Rokovania medzi Neweym a Scuderiou prebehli, ale neviedli k dohode. Prečo? Podľa šéfa Ferrari Frédérica Vasseura sa líšili predstavy jednotlivých strán za rokovacím stolom.

Môžeme si len domýšľať, aké konkrétne skutočnosti sú za najnovšími vyjadreniami šéfa Ferrari. V tejto chvíli sa však zdá byť Adrianov prestup do Aston Martinu úplnou formalitou. Najúspešnejší inžinier všetkých čias neposilní technické oddelenie v Maranelle, ktoré v posledných týždňoch utŕžilo nejednu stratu.

Po odchode Enrica Cardileho, taktiež posilní Aston Martin, to vyzeralo, že Ferrari potrebuje Neweyho. Stajňa z Maranella nakoniec začiatkom septembra oznámila nové zloženie technického oddelenia, kde však došlo v podstate len k jednej zmene – Cardileho nahradila na jeho poste posila z Mercedesu Loic Serra.

„Newey? Áno, diskusie prebehli,“ prikývol Frédéric Vasseur v rozhovore pre francúzsky L’Equipe. „Jeho predstavy však boli pravdepodobne odlišné v porovnaní s tým, čo som mal pre neho pripravené.“

„Možno sa nám jedného dňa podarí nájsť spoločnú reč. Ako som však povedal, jednotlivec nezmení výsledok celého tímu. Skupina je vždy silnejšia ako jednotlivec,“ zopakoval francúzsky manažér okrídlenú formulku sveta F1.

Nuž, Aston Martin poriadne vyzbrojil a Ferrari bude vo svojej ceste pokračovať bez Neweyho aj Cardileho. Zo súčasného pohľadu sa nezdá, že by náborový proces Freda Vasseura zožal obrovské úspechy. Do svojho „nového“ tímu stiahol Serru a Jérôma d’Ambrosia z Mercedesu, ale opačným smerom putovali Simone Resta a Enrico Sampo. Vasseur prišiel aj o Cardileho ako svojho technického riaditeľa.

„S Enricom mám dobrý vzťah a osobne mi chýba,“ priznal Vasseur. Ten sa však už teší na príchod svojho krajana, ktorý by mal spolu s d’Ambrosiom nastúpiť do práce 1. októbra tohto roku.

„Loic je skúsený inžinier, ktorý strávil dlhé roky na najvyšších pozíciách, ba čo viac, je to dušou pretekár. Bolo pre mňa takisto dôležité, aby som mal po svojom boku niekoho ako Jérôme so všetkými jeho znalosťami. Vo svete motoristického športu už pôsobil ako jazdec, šéf tímu aj generálny riaditeľ,“ skonštatoval Vasseur.

Súvisiace články

Diskusia