logo F1online.skF1online.sk

Albon má problém. Pre porušenie technických pravidiel mu hrozí diskvalifikácia

Alex Albon
© X/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala24. 8. 2024

Williams v kvalifikácii na VC Holandska predviedol sympatický výkon a Alex Albon obsadil ôsmu priečku. Pre britský tím je to znak toho, že technické oddelenie pri vývoji trafilo do čierneho. O dobrý výsledok však môže prísť. Albonovi hrozí vylúčenie zo sobotňajšieho programu.

Medzinárodná automobilová federácia si na monoposty zvykne posvietiť nielen po pretekoch, ale aj po každej kvalifikácii. V Belgicku odhalila porušenie pravidiel v prípade Georgea Russella, ktorý bol diskvalifikovaný. Dnes hrozí podobný osud aj Alexovi Albonovi.

Technický delegát FIA Jo Bauer totiž po kontrole monopostov informoval o tom, že technici skontrolovali aerodynamické komponenty a karosériu na monoposte Alex Albona. Odhalili však nesúlad s platnými pravidlami.

Jo Bauer celú vec posúva komisárom, pretože sa ukázalo, že nová podlaha monopostu sa nenachádzala v priestore, ktorý jej vymedzujú technické pravidlá v článku 3.5.1.a. Je možné, že šlo o prostú chybu pri inštalovaní podlahy, no ak sa mechanici pri jej upevňovaní odchýlili, mohli tým porušiť pravidlá.

Ak sa preukáže, že k porušeniu pravidiel nedošlo priamo na trati po prípadnej kolízii alebo inom incidente, Alex Albon zrejme bude diskvalifikovaný a príde o ôsme miesto.

Vypočúvanie sa začne o 18:30 v kancelárii komisárov.

Prípad budeme sledovať a správu aktualizujeme.

Súvisiace články

Diskusia