logo F1online.skF1online.sk

“Génius” Komacu netuší, o čom rozpráva, vyhlásil Steiner

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala24. 8. 2024

Je Günther Steiner zodpovedný za kolísanie výkonov Haasu v posledných sezónach? Ajao Komacu si myslí, že namiesto hľadania riešení bývalý šéf venoval viac úsilia hľadaniu výhovoriek. Steiner teraz reaguje a súčasnému bossovi Haasu vysvetľuje, prečo by mal radšej mlčať.

Ajao Komacu v zime nahradil Günthera Steinera, s ktorým už Gene Haas nebol spokojný. Časom sa japonský inžinier vo svojej novej práci zabýval a začal naberať odvahu vyhraniť sa voči temperamentnému Talianovi. Najnovšie vyhlásil, že Steiner si pred realitou “zakrýval oči” a “vždy hľadal výhovorky”, ako ospravedlniť chabé výkony tímu.

“Ach, génius Ajao Komacu,” výsmešne sa rozosmial Günther Steiner v podcaste The Red Flags, v ktorom sa vrátil aj k vyjadreniam svojho nástupcu. “Keď sa vracia do roku 2019, tak to bol iný svet. On naozaj netuší, o čom rozpráva.”

Verzia protistrany sa líši od toho, čo nám ponúkol Komacu. Výhovorky vraj neboli výhovorkami, ale pádnymi dôvodmi. “Vlani bolo celkom jasné, že koncept monopostu je zlý. V júni sme si to priznali a zmenili sme ho. On by mal byť za to vďačný, pretože vďaka tomu mohol mať od začiatku sezóny 2024 dobré auto. On s tým nemal nič spoločné, úplnú nulu. Je to o ľuďoch, ktorí teraz veľmi dobre pracujú na prinášaní vylepšení.”

“Napríklad v roku 2022 sme nemali peniaze na vylepšenia. Na účte skrátka nič nebolo. Na vylepšenia sme nemali prostriedky,” zdôraznil bývalý šéf stajne. “Vlani sme nemali žiadne vylepšenia, pretože sme vo veternom tuneli nenašli žiadne výkonnostné zisky. Ak nenájdete výkon k dobru, nemá zmysel pripravovať vylepšenia a snažiť sa sám seba oklamať. Lepšie je koncentrovať sa na ďalší krok.”

“Vďakabohu, že sa to vlani takto spravilo, pretože by ani nezískal body. Povedal by som, že na posledných dvoch pretekoch nepodali taký výkon, akého bolo auto schopné. Myslím, že v Spa mali najpomalšie auto,” pustil sa aj do útočného výpadu Steiner.

Komacovi radí, aby sa radšej koncentroval na svoju prácu a zbytočne sa nevracal do minulosti. Časom sa totiž podľa Steinera všetci budú môcť presvedčiť o tom, či je skutočne takým dobrým šéfom tímu, ako sa teraz môže zdať.

“Všetko sa však ukáže. Počkajme si na koniec éry týchto pravidiel a uvidíme, aké je všetko dobré,” pousmial sa Steiner. “Ja všetkým želám to dobré. Nevláčim so sebou sekeru a nič nemám proti týmto ľuďom. Ajao Komacu chce byť so mnou konfrontačný, no mal by sa koncentrovať na svoju prácu. Ja tam už nepracujem. Ja ti už nepomôžem, kamarát, už je to len na tvojich pleciach.”

Súvisiace články

Diskusia