logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg ocenil telefonát od najvyššieho šéfa Audi: Bolo to príjemné

Nico Hülkenberg
© LAT/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2024

Vedenie novovznikajúceho pretekárskeho tímu Audi sa toto leto zatriaslo. Andreas Seidl a Oliver Hoffmann sú preč a nahradil ich Mattia Binotto, ktorého v budúcom roku ešte doplní nový šéf pretekárskeho tímu Jonathan Wheatley. Ani jeden z týchto dvoch však nepodpisoval zmluvu a nerokoval s Nicom Hülkenbergom. Nemecký pretekár sa tak ocitol v zvláštnej situácii, ale podľa jeho slov sa na pracovnom prístupe nič nemení.

Aj keď Hulka podpísalo do tímu staré vedenie, ani to nové nemôže pochybovať, že išlo o správny ťah. Nemecký pretekár má obrovské skúsenosti s budovaním tímov, s bojom vo Formule 1 (najmä v strede poľa) a prostredie v Hinwile pozná zo svojich predchádzajúcich rokov.

Aj keď ho nečakaná zmena vo vedení prekvapila – so Seidlom vyhral v roku 2015 24 hodín Le Mans a práve on prilákal svojho krajana do Audi –, teraz s tým už nič neurobí a musí to prijať. Okrem toho sa k problému postavil čelom sám generálny riaditeľ Audi Gernot Döllner, ktorý Hülkenbergovi osobne zavolal.

„Neviem posúdiť, či to bolo dôležité, ale určite to bolo príjemné,“ priznal pred novinármi nemecký pretekár. „Ukazuje to rešpekt a tiež ako vážne to značka myslí. Neberú to na ľahkú váhu. Dávajú pozor a vidia, čo sa okolo nich deje. To je veľmi dobré.“

Aj keď sa Nico postupne blíži ku koncu kariéry, ešte má pred sebou jednu veľkú kapitolu s Audi. Vo veku 37 rokov je o šesť rokov mladší než Fernando Alonso, ktorý by chcel pokračovať ešte minimálne dve sezóny, čo znamená, že Hülkenberg sa s nemeckou automobilkou môže dočkať minimálne čiastkových úspechov.

„Niet pochýb, že je to veľká výzva. Odchádzam do nemeckého továrenského tímu Audi, som nemecký pretekár a celý projekt sprevádza veľká pozornosť a veľké očakávania. Nebude to jednoduché,“ priznáva Hulk.

„Na mojom prístupe k práci a jeho definícii sa však nič nemení. Idem tam so všetkým, čo mám. Pokúsim sa čo najviac prispieť tímu a autu. Milujem svoju prácu a dúfam, že kolektívne môžeme uspieť,“ dodal nemecký pretekár.

Na otázku, ako dlho ešte dokáže pokračovať v kariére, odpovedal jednoznačne. „Necítim sa starý a nemyslím si, že sa blížim k dátumu spotreby. Nepremýšľam o tom, beriem to krok po kroku, sezónu po sezóne,“ vyhlásil Hülkenberg odhodlane.

„V tejto chvíli mám podľa mňa všetko potrebné a kým to platí, budem pokračovať tak dlho, ako budem chcieť. To je tá najpotrebnejšia vec v tomto športe. Potrebujete niekoho, kto vás chce vo svojom aute. Druhá vec je, či ešte udržím krok s mladými chlapcami. Ak by som to nedokázal, pravdepodobne by som sám odišiel. Ten deň však ešte neprišiel a neviem, kedy by mohol prísť,“ dodal ešte stále pilot Haasu.

Súvisiace články

Diskusia