logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg priznal, že ho rošáda v Audi zaskočila

Nico Hülkenberg
© X/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2024

Z Nica Hülkenberga sa už čoskoro stane pilot Audi. Nebude však pôsobiť pod Andreasom Seidlom, ako vopred očakával. Nad sebou bude mať celkom iné meno, ktoré v posledných mesiacoch vo Formule 1 chýbalo. Nemec priznal, že takýto zvrat nečakal.

Zmeny vo vedení Audi neprišli tak celkom ako blesk z jasného neba. O mocenskom boji niektoré zdroje informovali už dávnejšie a avizovali, že šéf tímu Andreas Seidl sa snaží vytlačiť z projektu predsedu predstavenstva Olivera Hoffmana, ktorý sa zas snaží o to isté naopak. Nikto však nečakal, že nakoniec sa ich Audi zbaví oboch.

Nica Hülkenberga by to pred príchodom mohlo znepokojiť. Takáto veľká výmena ešte skôr, ako monopost odjazdil svoje prvé kolo, neveští nič dobré. Prípravy na rok 2026 očividne nejdú tak hladko, ako si nemecká značka vysnívala.

“Nie, nerobím si starosti,” ubezpečil v Belgicku Nico Hülkenberg. “Prišlo to ako veľká voda, je to menší šok. Teraz sa však všetci vracajú späť k svojej práci. Stále sa teším na to, že sa pridám do tohto projektu a s Audi napíšeme úspešný príbeh.”

“Dvaja ľudia, ktorí priamo pracovali na mojej zmluve, tam už nie sú, čo je trochu smutné. Stále mám však záujem o tento projekt, o pôsobenie vo Formule 1 s Audi a o to, aby sme tento projekt spravili úspešným,” ubezpečil súčasný pilot Haasu.

Po podpise zmluvy Nico Hülkenberg uviedol, že Andreas Seidl bol jedným z rozhodujúcich faktorov, ktoré ho presvedčili prísť do Audi. Bývalý šéf McLarenu mal vraj veľký záujem pritiahnuť do svojho tímu skúseného jazdca, akým je Hulk.

“Je to trochu nečakaná zmena. O rozhodnutí ma informoval sám [generálny riaditeľ Audi] Gernot Döllner v deň oznámenia,” prezradil Hülkenberg aj v súvislosti s príchodom Mattiu Binotta. “Je to rozhodnutie spoločnosti, ktoré chcela spraviť smerom do budúcna. Myslím si, že v takýchto veľkých projektoch máte v manažmente ľudí, ktorí sú oporami. Nikdy sa však nespoliehate len na jedného alebo dvoch ľudí. Vo Formule 1 je v podstate každý nahraditeľný. Mattiu poznám z minulosti z padoku, ale nikdy som s ním nepracoval. To sa o pár mesiacov zmení.”

Nemecký jazdec našiel pozitíva aj v tejto zmene. Vyhodenie Seidla a Hoffmana má byť dôkazom toho, že Audi neberie projekt F1 na ľahkú váhu. “Sú zainteresovaní. Keďže konali, tak sú veľmi zainteresovaní. To sú dobré a pozitívne správy.”

Súvisiace články

Diskusia