logo F1online.skF1online.sk

Už nemáme tempo ako na začiatku sezóny, priznal Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

Ferrari nevystúpilo zo svojho tieňa ani v Maďarsku. Aj keď je štvrté a šieste miesto viac-menej maximum tohto tímu pri súčasnej forme, hrdá Scuderia nie je vo Formule 1, aby zbierala zemiakové medaily. Uvedomuje si to aj Charles Leclerc, ktorý nevidí veľký rozdiel medzi jeho šiestym miestom a štvrtou priečkou tímového kolegu Carlosa Sainza.

Monacký pretekár bol v doterajšom priebehu víkendu krok za Španielom. Pokračoval tak v trende z posledných týždňov a pomyselným vyvrcholením bola jeho nehoda v druhom tréningu.

V kvalifikácii to však predsa len vyzeralo, že sa vracia starý kvalifikačný mág. Po prvom pokuse v Q3 bol Leclerc pred Sainzom, aj keď stále s obrovskou stratou na vedúceho Landa Norrisa, ale pred druhým kolom Ferrari zariskovalo a vyčkávalo. Vďaka tomu sa Carlos dostal na štvrté miesto a Charlesovi zostalo „len“ šieste. Bez ohľadu na priebeh však Ferrari nemohlo v kvalifikácii pomýšľať oveľa vyššie.

„Viac ma frustruje celkový nedostatok výkonnosti,“ povedal Leclerc o svojom šiestom mieste. „Carlos jazdil veľmi dobre celý víkend, odviedol dobrú prácu a skončil štvrtý, čo je odraz reálnej formy nášho auta.“

„Ja som skončil šiesty s nie príliš čistým kolom. Myslím si, že som mohol dosiahnuť piate miesto, ale štvrtá a piata priečka je realisticky najlepší výsledok, aký sme dnes mohli dosiahnuť ako tím. Najväčší problém však je, že nemáme tempo ako na začiatku sezóny,“ dodal Leclerc.

Ten to so súčasnou formou svojho auta nevidí ružovo ani v pretekoch. „Aspoň to vieme a nebudeme prekvapení. Musíme maximalizovať náš bodový zisk a uvidíme, aký bude výsledok,“ povedal Leclerc.

Formula 1 nevyzerá v Maďarsku tak vyrovnane ako v predchádzajúcich týždňoch. Časy Norrisa, Piastriho a Verstappena boli výrazne lepšie než pilotov Ferrari a Mercedesu. Prepad týchto dvoch tímov je po víťazstvách v Monaku, Rakúsku a Británii trochu prekvapivý, ale v súčasnej Formule 1 si na to asi musíme zvyknúť.

„Bola to zložitá kvalifikácia, najmä v premenlivých podmienkach v prvej časti. V ďalšej fáze to bolo pomerne priamočiare, ale chýbala nám výkonnosť. Máme tretie, možno štvrté, najrýchlejšie auto a sme na tom veľmi podobne ako Mercedes. Neviem, ako to bude vyzerať v pretekovom tempe. Bohužiaľ, Red Bull a McLaren sú v súčasnosti dosť ďaleko,“ skonštatoval Leclerc pre televíziu Sky.

Súvisiace články

Diskusia