logo F1online.skF1online.sk

Čou ukazuje prstom na Péreza: Chybu som nespravil, on bol na zlom mieste

Kuan-jü Čou
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2024

Kuan-jü Čou bol po červenej vlajke na najlepšej ceste napodobniť Charlesa Leclerca a v štvrtej zákrute si zničiť celé auto. Nakoniec sa mu podarilo incident ustáť, no bolo to tesné. Čínsky jazdec z nehody jednoznačne viní Sergia Péreza.

Obrubník na výjazde zo štvrtej zákruty vie byť zradný. Je pomerne vysoký a keď naň vyjde monopost svojou podlahou, môže stratiť pevný kontakt s traťou, po čom sa auto roztočí. Stalo sa to Charlesovi Leclercovi, keď neodhadol prejazd touto zákrutou a bol príliš široký, nuž a napohľad to isté predviedol aj pilot Sauberu.

Kuan-jü Čou však neakceptuje tvrdenie, že by si mal sám sypať popol na hlavu. Namiesto toho obvinil Sergia Péreza, ktorý jazdil pred ním. “On počas môjho kola nebol na správnom mieste. Narazil som na špinavý vzduch. Nie je to tak, že by som v tej zákrute spravil chybu. Bol som na obrubníku, už som šiel zatočiť doľava, keď som predo mnou zbadal Red Bull.”

“Dostal som sa do špinavého vzduchu a to bol koniec,” bránil sa rodák zo Šanghaja. “Bola to krušná chvíľa a som rád, že som to zachránil. Avšak, ak mám byť úprimný, v tej zákrute je lepšie zostať na ľavej strane.”

Obstojí obhajoba čínskeho jazdca, ktorý stále bojuje o sedačku pre budúcu sezónu? Sergio Pérez sa v danej chvíli relatívne pomaly presúval po pravej strane trate, takže o špinavom vzduchu môže byť len sotva reč. Je síce pravda, že v tomto úseku by bolo vhodnejšie, keby sa Pérez presunul doľava, ale okrem toho, že šiel dosť pomaly, bol aj pomerne ďaleko na to, aby to Čoua takto dramaticky ovplyvnilo.

Sergio Pérez na svoju obranu uviedol, že keď sa o Sauberi v rýchlom kole dozvedel, spravil maximum pre to, aby Čoua neobmedzil. “Vedel som, že sa blíži, tak som sa uhol z cesty. Keď som zbadal, že sa tam točí, tak som sa rýchlo presunul doľava, aby som sa mu vyhol. Našťastie sa mi podarilo vyhnúť sa mu a neutrpel som žiadne škody.”

Súvisiace články

Diskusia