logo F1online.skF1online.sk

Newey prezradil, že správy o sebe nečíta. Informuje ho manželka Amanda

Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2024

Kam povedú ďalšie kroky Adriana Neweyho? V tejto chvíli to možno netuší ani on sám, no viaceré zahraničné portály už hlásia, že pôjde do toho alebo onoho tímu. Sám by však ani o týchto špekuláciách nevedel, keby ho do obrazu nedostávala jeho žena Amanda.

V priebehu minulého týždňa niektoré zdroje informovali o tom, že Adrian Newey sa má rozhodovať medzi McLarenom a Williamsom vzhľadom na to, že sa mu údajne nechce sťahovať do Talianska. Možno to súvisí aj s Jeremym Clarksonom, ktorý na štartovom rošte v Silverstone — nevedno, či vážne alebo zo žartu — vyhlásil, že Newey hľadá dom v Oxfordshire, nie v Maranelle.

Adrian Newey sa na všetkých špekuláciách môže zabávať, ale len vtedy, keď mu o nich povie manželka Amanda. Netuší tak ani to, koľko chvály sa hrnie na jeho adresu od osobností vo svete Formuly 1.

“Musím priznať, že tlač veľmi nečítam. Samozrejme, o niektorých veciach sa dopočujem. Moja manželka Amanda to trochu sleduje a zhruba ma informuje,” prezradil Adrian Newey na margo toho, či vie o množstve vyjadrení a záujme. “Samozrejme, že mi to veľmi lichotí.”

Nedávno Amanda Neweyová na sociálnych sieťach zdieľala príspevok, na ktorom si uťahovala z obrovského záujmu o svojho manžela. V jednom statuse stihla vymenovať všetky top tímy vo Formule 1. Keby si vybrala len jeden, dychtiví fanúšikovia by za tým okamžite niečo hľadali.

Čaká však Neweyho ďalší stint vo Formule 1? “To nie je dôvod, prečo robím túto prácu. Už od desiatich alebo jedenástich rokov som chcel byť konštruktérom v motoršporte. Podarilo sa mi to dosiahnuť, takže to ostatné bude už len bonus.”

“Moja vášeň spočíva v tom, že chcem zvyšovať výkonnosť áut, pretekárskych áut. To ostatné k tomu patrí, ale nie je to dôvod, prečo ráno vstávam z postele,” zareagoval na víkendovom Festivale rýchlosti v Goodwoode.

V južnom Anglicku Newey prevetral pár monopostov a zároveň predstavil svoj projekt hyperauta RB17. Tajne sme očakávali, že ho uvidíme aj priamo v akcii, no to sa nestalo. Konštruktérsky génius prezradil, že auto ešte nie je celkom hotové. V nasledujúcich mesiacoch na ňom bude pracovať.

“Teraz sme vo veľmi dôležitej fáze príprav RB17, keďže budeme kompletizovať detailný výkres. Ešte stále máme pred sebou nejakú prácu na aerodynamike komponentov, ktoré nie sú hotové,” prezradil 65-ročný Brit. “Musíme tiež pouvažovať nad tým, ako pristúpime k servisu, nákladom na servis, ako to celé bude fungovať. V nasledujúcich šiestich mesiacoch tak potrebujeme dotiahnuť ešte veľké množstvo práce. Bez povinností v F1 sa na to môžem koncentrovať.”

“Na druhej strane si však môžem dopriať aj nejakú dovolenku. Už dosť dlhú dobu som pracoval prakticky bez prestávky, takže menšia pauza mi príde vhod!” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia