logo F1online.sk

VC Rakúska dostala zelenú, na tribúnach sa objavia aj diváci

Red Bull Ring, Rakúsko
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 5. 2020

Zdá sa, že si konečne môžeme s istotou v kalendároch zakrúžkovať prvé dva júlové víkendy a vyhradiť si ich pre motoršport. Veľká cena Rakúska 2020 sa uskutoční v termínoch, ktoré Formula 1 prezentovala už niekoľko týždňov dopredu, a teda 5. a 12. júla. Doteraz sa čakalo na oficiálne potvrdenie aj zo strany rakúskej vlády, ktoré už organizátori majú mať na stole. Rakúsky zdroj informuje o ešte jednej prekvapivej správe.

Ako sme vás už v priebehu týždňa informovali na našom facebooku, na Red Bull Ringu sa začali stavať dodatočné tribúny. Nie sú tam pre nič za nič, na okruh budú podľa Motorprofis.at dokonca vpustení diváci, aj keď len v počte 500. Presné detaily zatiaľ neboli predostreté verejnosti, malo by sa tak stať hneď po víkende.

Uverejnil používateľ F1online.sk Štvrtok 28. mája 2020

Jedno je isté, a že Formula 1 bude musieť dodržať množstvo bezpečnostných opatrení vrátane intenzívneho testovania všetkých prítomných. Členovia tímu sa budú musieť do Rakúska dopraviť charterovými letmi s tým, že pristanú na vojenskom letisku Zeltweg, ktoré je od okruhu vzdialené len pár kilometrov. Každý tím bude okrem toho ubytovaný v inom hoteli.

O zelenej zo strany vlády informovala v piatok večer aj stanica ORF pripomínajúc, že čo-to môže ešte do celej veci povedať miestny úrad verejného zdravotníctva pre oblasť Štajerska, no jedným dychom dodala, že “námietky sú dosť nepravdepodobné”.

Helmut Marko sa významným podielom pričinil o organizáciu podujatia a pomaly môže oslavovať: “Bude to prvé svetové športové podujatie a pre Rakúsko a Štajersko aj obrovská reklama. Rovnako tak aj pre vládu, ktorá v Rakúsku dokáže zorganizovať takéto podujatie.”

(aktualizované)

Oficiálne potvrdenie zo strany rakúskej vlády prišlo už v sobotu popoludní. Ministerstvo zdravotníctva ocenilo “podrobný a profesionálny bezpečnostný koncept, ktorý zabráni šíreniu vírusu”. Podľa vyjadrenia ministerstva však diváci na okruh zatiaľ vpustení nebudú. Tým, že sa nezúčastnia na veľkej cene, z pohľadu zákona nepôjde o športové podujatie, ale len o využitie priestorov športoviska, na čo sa vzťahujú iné pravidlá.