logo F1online.skF1online.sk

Stroll láka Neweyho: Ponúkame mladý tím a vzrušujúci projekt

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Je návšteva Adriana Neweyho v továrni Aston Martinu skutočnou predzvesťou prestupu alebo len ďalšou vyjednávacou taktikou? Je jasné, že záujem ostatných tímov zvýši vašu hodnotu na prestupovom trhu a keď každý považuje váš prechod do Ferrari za jasnú a logickú vec, tak trocha neistoty nie je na škodu. Niet však pochýb, že záujem Aston Martinu o Adriana Neweyho je skutočný.

Tento tím zažíva v súčasnosti veľmi nevydarené obdobie. Lawrence Stroll podľa niektorých zdrojov chodí po padoku s plnou peňaženkou a hľadá spôsoby, ako by posilnil svoj tím. Na trhu je v súčasnosti najväčšie meno zo všetkých – Adrian Newey – a kanadský miliardár určite urobí skutočne čokoľvek, aby najúspešnejšieho dizajnéra všetkých čias získal pre svoj tím.

Svedčí o tom aj Adrianova tajná návšteva továrne v Silverstone, ktorá zrejme nebola až taká tajná, keď sa o nej zakrátko dozvedel celý svet. Aj keď Aston Martin požiadal svojich zamestnancov, aby z dôvodu utajenia vyprázdnili svoje pracovné miesta, správa následne prenikla na verejnosť a skutočne vzbudila dojem, že hviezdny dizajnér sa ešte nerozhodol.

Prečo by si však v návale ponúk Ferrari, McLarenu či Williamsu mal vybrať práve Aston Martin? „Máme veľmi vzrušujúcu továreň,“ povedal médiám syn majiteľa stajne Lance Stroll. „Máme mladý tím, ale je to veľmi vzrušujúci projekt s novým veterným tunelom a všetkými zariadeniami, o ktorých už viete. Práve to je na našom tíme také vzrušujúce.“

Kanadský pretekár zároveň nepriniesol viac svetla do celej situácie. Vraj o ďalších plánoch Neweyho nevie viac než všetci ostatní. „Myslím si, že každý v tomto padoku sa chce stretnúť s Adrianom Neweym. Veľa som toho počul, najmä od vás, novinárov. Minulý týždeň bol na ceste do Ferrari, teraz vraj ide k nám a budúci týždeň určite pôjde do Williamsu. Ja len počúvam vás, páni,“ povedal Stroll.

„Je to však legenda nášho športu. Má viac titulov než ktokoľvek v tomto padoku, či už ide o jazdcov, inžinierov, alebo kohokoľvek iného. Všetci milujú Adriana a všetci chcú Adriana,“ skonštatoval Stroll.

Súvisiace články

Diskusia