logo F1online.skF1online.sk

Verstappenovi chodia ponuky z Le Mans: Nechcem nič uponáhľať, upozorňuje

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Legendárne preteky v Le Mans lákajú a budú lákať najväčšie osobnosti sveta motoršportu. Aj dnešní piloti F1 s veľkým záujmom sledujú vývoj na Circuit de la Sarthe a víťazstvo na tomto mieste má stále ohromný význam. Platí to aj pre Maxa Verstappena, ktorý dáva svetu najavo, že bez triumfu v Le Mans odmieta ukončiť kariéru. Podľa slov holandského pretekára ponuky prichádzajú.

Nie je to len Formula 1, stále väčšej popularite sa v radoch výrobcov tešia aj vytrvalostné preteky. Do diváckej atraktivity sa to možno ešte nepremietlo, ale záujem automobiliek o WEC je ešte väčší než o F1. Ktovie, možno bude stačiť jedna jazdecká hviezda a dianie v Le Mans priláka viac fanúšikov než preteky v Monze či Austine.

Predstavte si, akú pozornosť by lákali tohtoročné preteky vo Francúzsku, keby sa ich zúčastnil Max Verstappen. Ten sa pritom nijak netají svojimi ambíciami v Le Mans a jeho slová vraj pozorne počúvajú všetky zainteresované strany. „Samozrejme, že vás ľudia kontaktujú, ale musí prísť správna ponuka v správnom čase,“ povedal trojnásobný šampión.

„Okrem toho, nechcem svoje rozhodnutie nijak uponáhľať. Myslím si, že s týmito novými autami to potrvá minimálne jeden alebo dva roky, kým všetko lepšie pochopíme. Koniec koncov, stále tu máme balance of performance, ktoré to celé sťažuje,“ povedal Verstappen.

Nuž, holandský pretekár nie je jediný, ktorému sa nepáči, ako sa v súčasnosti vyrovnávajú podmienky vo vytrvalostnom šampionáte. Max v minulosti naznačil, že do Le Mans sa vypraví až po skončení kariéry v F1, ale toto stanovisko sa postupne mení. Záleží na mnohých faktoroch – balance of performance, hmotnosť pilotov atď.

„Záleží na príprave, či to môžeme urobiť poriadne, alebo nie. Je to trochu podobné ako na simulátore. Samozrejme, že by som neodjazdil preteky na simulátore počas víkendu v Imole, keby som sa na ne nemohol poriadne pripraviť. V tomto prípade som to však mohol urobiť a preto som sa ich zúčastnil,“ vysvetlil Max.

„Samozrejme, že nemôžete jazdiť v Le Mans a vo Formule 1 v rámci jedného víkendu. Keby sa to však dalo spojiť, tak podľa mňa sa dá Le Mans odjazdiť aj v priebehu formulovej sezóny,“ vyhlásil Verstappen.

Aj Fernando Alonso odjazdil 24 hodín Le Mans či Indy 500 v priebehu sezóny v F1, ale nie uprostred titulového boja. Očividne tak musia nastať aj tie správne okolnosti.

Súvisiace články

Diskusia