logo F1online.sk

V pokojnejšom druhom tréningu sa zadarilo Verstappenovi s Leclercom

Max Verstappen
© Twitter/Honda
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2020

Počet šmykov a korekcií sa v druhom tureckom tréningu výraznejšie znížil, no stále ich bolo požehnane. Zdá sa, že tieto náročné podmienky vyhovujú Red Bullu, ktorý ovládol aj popoludňajšie jazdy. Majiteľom najrýchlejšieho kola na úrovni 1:28,330 sa stal Max Verstappen.

Na pole position z roku 2011 tak stále strácame tri sekundy, hoci podľa predpokladov malo byť pokorenie časov z éry fúkaných difúzorov hračka.

Problémy s povrchom pretrvávajú. Hoci hodina pokročila, trať sa príliš nezohriala a podobné podmienky by mali panovať aj po zvyšok víkendu, keďže sa má zamračiť. Tvrdú zmes bolo dosť ťažké zohriať, mäkká sa zas veľmi rýchlo začala drobiť. Ako najlepšia voľba na štart pretekov sa preto javia stredne tvrdé pneumatiky.

Verstappena so štvordesatinovým mankom nasledoval Charles Leclerc, ktorý sa stal aj najaktívnejším jazdcom druhého tréningu. Najrýchlejším zástupcom Mercedesu bol Valtteri Bottas, ktorý zaostal o 0,575 sekundy. Lewisovi Hamiltonovi opäť nesedel klzký povrch a stratil 0,850 sekundy. V každom prípade očakávame, že strieborné šípy vytiahnu svoje zbrane až zajtra.

Za spomínanými Verstappenom, Leclercom, Bottasom a Hamiltonom skončil Alex Albon a dvojica AlphaTauri v poradí Kvjat, Gasly. Kolega Charlesa Leclerca si opäť držal úctyhodný odstup od vedúceho Ferrari, keď s takmer 1,3-sekundovou stratou na Leclerca obsadil ôsme miesto.

V prvej desiatke skončili ešte Stroll s Pérezom. V prípade Carlosa Sainza sa podarilo odstrániť problémy s elektronikou z úvodného tréningu a nakoniec zajazdil 40 kôl.

Tretí tréning nás čaká v sobotu o 10:00 a kvalifikácia o 13:00 nášho času.

https://pbs.twimg.com/media/EmtRHXOXUAcJ2sR?format=jpg&name=medium