logo F1online.skF1online.sk

Už nie sme závislí na type okruhu, znie radostne z McLarenu

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 6. 2024

Aj keď je najbližším prenasledovateľom Red Bullu tím Ferrari, forma McLarenu v posledných týždňoch pasuje práve stajňu z Wokingu do pozície „druhej sily“. Monopost MCL38 ukázal, že je konkurencieschopný na troch diametrálne odlišných typoch okruhov. Veľkú radosť z toho má celý tím a s ním aj Oscar Piastri.

Austrálsky pretekár skončil v Monaku na druhom mieste. S veľkým náskokom porazil aj Red Bull Maxa Verstappena, ktorý je v novej sezóne tvorcom štandardov. Vedeli sme, že RB20 to nebude v Monaku vyhovovať, ale McLaren tam bol prekvapivo rýchly podobne ako v Imole a Miami. Sú to tri diametrálne odlišné okruhy a na všetkých jazdil monopost MCL38 úplne na špici.

„Myslím si, že áno,“ odpovedal Oscar Piastri na otázku, či McLaren môže vyraziť na každú trať optimisticky naladený. „Povedal by som, že za nami sú tri veľmi odlišné okruhy a my sme boli konkurencieschopní na každom z nich.“

„Pred štartom tejto sezóny patrilo Miami pravdepodobne medzi naše najhoršie trate, Imola k nám vždy bola dobrá a aj teraz sme tam zažili skvelý víkend. Povedzme to tak, že naše auto nikdy nebolo najlepšie v pomalých zákrutách, ale tento víkend sme boli opäť veľmi rýchli,“ povedal Piastri.

„Myslím si teda, že môžeme ísť so sebadôverou do každého víkendu. Mám pocit, že pri zbieraní výsledkov sa už nemusíme spoliehať na vysokorýchlostné okruhy, čo je veľmi vzrušujúce smerom do budúcna,“ dodal austrálsky pretekár.

Rozhodne nás čaká horúce leto. Ferrari v Imole nepotvrdilo, že sa dokáže vyrovnať Red Bullu a McLarenu, ale na miestach ako Kanada či Rakúsko bola Scuderia historicky silná. Nezabudnime ani na faktor Sergio Pérez, ktorý svojmu tímu v poslednom období príliš nepomohol a Max Verstappen môže byť zraniteľný v prestrelke s mocnými jazdeckými tandemami Ferrari a McLarenu.

„Myslím si, že štartové pole je vyrovnané ako nikdy predtým, najmä tento víkend. Pred kvalifikáciou sme si hovorili, že na pole position môže skončiť ktorýkoľvek zo štyroch najlepších tímov, čo sme nemohli povedať už poriadne dlho. Myslím si teda, že sa môžeme dostať do boja každý víkend,“ povedal Piastri.

Súvisiace články

Diskusia