logo F1online.skF1online.sk

Magnussen i Grosjean potvrdili rokovania v IndyCar, zrejme je však už neskoro

Kevin Magnussen a Romain Grosjean
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2020

Piloti Haasu Kevin Magnussen a Romain Grosjean musia po konci v tíme Haas hľadať šťastie inde. Ťažisko rozhovorov sa okamžite presunulo do severnej Ameriky a šampionátu IndyCar. Budú s tým však spojené isté problémy.

„Áno,“ odpovedal Romain Grosjean na otázku, či rokuje so stajňami z IndyCar. No on, ani jeho tímový kolega nepoodhalili, ktoré tímy majú na nich zálusk. Pravdou však je, že veľa lukratívnych sedačiek je už obsadených.

„Meškáme, niektoré tímy už majú všetky kokpity obsadené, ale ešte máme niečo voľné, takže uvidíme. Myslím, že záujem tam je z oboch strán, čo je dobré,“ povedal Grosjean. „Sú to zábavné preteky, máte tam šancu vyhrávať alebo bojovať o pódiá. Nevýhodou je, že o motoršporte v USA toho veľa neviem. Okruhy však vyzerajú dobre. Myslím, že celkovo tam je viac pozitív, než negatív.“

Grosjean sa v nedávnej minulosti nevyjadril na adresu IndyCar veľmi lichotivo. Ovály sa mu vraj veľmi nepozdávajú a obával sa aj o bezpečnosť, keďže je otcom troch detí. Teraz už o americkom šampionáte rozpráva inak.

„Pochopiteľne bude dôležitý aj celkový život v Amerike, aké možnosti sa naskytnú pre naše deti z pohľadu vzdelania, budúcnosti a podobne. Na zozname priorít je to veľmi vysoko. Nie som mladík, ktorý môže skočiť s ruksakom do lietadla a neobzerať sa späť. Uvidíme. Verím, že v najbližších dňoch sa budeme môcť pozrieť na detaily,“ dodal Grosjean.

Svoj „prieskum“ na americkom kontinente začal aj Grosjeanov tímový kolega Kevin Magnussen. Ten bol s touto americkou sériou spájaný už dlhšiu dobu. Šampionát pozná ešte z čias, keď tam pretekal jeho otec Jan, ktorého ako chlapec sprevádzal na preteky.

„Ako som už veľakrát povedal, IndyCar vždy bolo na mojom zozname a vždy som sa radil medzi fanúšikov tohto šampionátu. Rád by som to skúsil,“ povedal Magnussen. „Môj otec pretekal v Amerike asi dvadsať rokov a ja som tam s ním strávil veľa času. Myslím, že mi to tam bude sedieť.“

„Ovály sú skrátka veľkolepé a veľmi odlišné od toho, čo som vo svojej kariére doteraz skúsil. V Európe to nemáme. A je tam veľa okruhov zo starej školy, čo je tiež fantastické. Navyše, autá sú veľmi podobné, pilot teda znamená významnú premennú.“

„No trochu meškáme, veľa tímov už má jazdcov podpísaných a nemyslím, že pre budúci rok to vyzerá veľmi nádejne,“ dodal dánsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia