logo F1online.sk

Chceli by sme stále miesto, hlásia z Imoly

Imola, Emilia Romagna, Taliansko
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 11. 2020

Napriek mnohým pochybnostiam priniesli preteky na okruhu v Imole zaujímavé divadlo. Organizátori nijako neskrývali, že sa budú usilovať o zisk stáleho miesta. Šanca tu síce je, no vzhľadom na okolnosti je pomerne malá.

Liberty Media tlačí na čo najväčšie rozširovanie kalendára. V budúcom roku chcú majitelia Formuly 1 až 23 veľkých cien. Hovorí sa takisto o myšlienke rotujúceho podujatia. To dáva väčšiu nádej aj Portugalsku či talianskemu regiónu Emilia Romagna. Na druhú stranu Liberty Media jasne deklarovala svoju globálnu stratégiu štvrtkovým potvrdením Veľkej ceny Saudskej Arábie.

„Experti aj piloti boli uchvátení krásou regiónu, ale hlavne okruhu,“ uviedol prezident regiónu Emilia Romagna Stefano Bonaccini, ktorého cituje portál Motorsport Week. Sám sa však podujatia nemohol zúčastniť kvôli pozitívnemu testu na koronavírus.

„Veľmi sme túžili po návrate Imoly po štrnásťročnej prestávke, spolu s magistrátom, miestnymi i manažmentom Imoly. S tým istým tímom začneme okamžite pracovať na potvrdení Veľkej ceny Emilia Romagna aj pre rok 2021 v riadnom kalendári.“

„Je to náročné obdobie, no v našom regióne sme už raz ukázali, že sa len tak nezastavíme a vieme ako sa pozerať vpred,“ dodal Bonaccini.

Svoju túžbu zorganizovať aj druhú Veľkú cenu Emilia Romagna v histórii vyslovil aj šéf okruhu Umberto Selvatico: „Formula 1 nám k organizácii pogratulovala. Napriek okolnostiam sme to zvládli v rekordnom čase.“

„Veríme, že ďalšie preteky Formuly 1 v Imole sa uskutočnia už za prítomnosti fanúšikov. Chcem zvlášť poďakovať Chaseovi Careymu a Chloe Targett-Adamsovej (globálna riaditeľka pre propagáciu pretekov, pozn. red.) za to, že sa tento sen stal realitou. Verili nám a pomáhajú nám veriť aj do budúcna,“ dodal Selvatico.