logo F1online.sk

Russell napísal všetkým zamestnancom tímu list s ospravedlnením

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Milan Kubala
Milan Kubala5. 11. 2020

Nehoda Georga Russella, ktorá ho pripravila o šancu získať prvé body vo svojej kariére, britského pretekára poriadne mrzí. Svojmu tímu sa tak ospravedlnil možno aj trochu netradične; každému členovi tímu adresoval list.

Russell bol v momente incidentu na desiatej priečke, nečudo teda, že ho chyba v Acqua Minerale zožiera ešte aj dnes. Po nej si len sadol k plotu vedľa okruhu a po vzore Miku Häkkinena a VC Talianska 1999 sa na seba hneval, hoci treba pripomenúť, že tieto dve udalosti sa svojou magnitúdou nemôžu veľmi porovnávať. Kým Russell prišiel o jeden bod, Mika Häkkinen mal vtedy obavy, či nepríde o majstrovský titul.

“Existuje len jediný dôvod, prečo sme tento víkend mali šancu získať body,” otvoril svoj list George Russell. “A to kvôli každému jednému z vás, ktorí do toho dávate 100 percent a tlačíte toto auto až na limit, týždeň čo týždeň.”

Russell sa tímu “úprimne ospravedlnil”. Vraj aj po dvoch dňoch od veľkej ceny nemohol stráviť udalosti z nedele. “Želám si viac ako čokoľvek iné, aby sa mi vtedy podarilo vyhnúť bariére a domov priniesť jeden či dva body.”

Junior Mercedesu a veľký talent, ktorý Fernando Alonso považuje za najväčšiu nádej budúcnosti, však avizuje, že svoj prístup k súťažným víkendom nezmení. To je možno aj dobre, ak by začal jazdiť bojazlivo, mohlo by to jeho výkonom len uškodiť.

“Sme pretekári, nie sme tu na to, aby sme hrali všetko na istotu. Pretekáme, aby sme posúvali hranice možného. Tento výsledok je obrovským sklamaním, ale v tú sekundu, keď uvoľníme plynový pedál a začneme sa pohybovať na 95 percentách, tak môžeme rovno zostať doma,” pokračuje Russell.

“Všetci vieme, že máme auto, s ktorým sa musí jazdiť na hrane, niekedy až za ňou, aby sme bojovali o majstrovské body. Cítim, že sa k nim blížime, pomaly, ale isto. Keď to príde, určite sa nezastavíme. Tento tím čaká svetlá budúcnosť,” doplnil.